Foto: Tyree Sheriff

Policija traga za četvoricom zatvorenika koji su pobegli iz zatvora u Misisipiju, uključujući jednog za kojeg se sada veruje da je ubio čoveka dok je bio u begu.

Osumnjičeni su proglašeni nestalim tokom rutinskog prebrojavanja u zatvorskom centru Rejmond blizu Džeksona u nedelju.

Vlasti veruje da je jedan od osumnjičenih, 22-godišnji Dilan Arington, ubio čoveka i ukrao njegov kamion. Takođe se veruje se da je najmanje jedan od osumnjičenih pobegao u Teksas.

Pored Dilana Aringtona, osumnjičeni su identifikovani kao 51-godišnji Džeri Rejns, te Kasi Grejson i Kori Harison, obojica po 22 godine. Gospodin Rejnes ima dugu istoriju bežanja iz zatvorskih objekata, te je tako već jednom pobegao iz Rejmond zatvorskog centra 2021. godine.

Muškarci su bili u pritvoru zbog raznih optužbi, prvenstveno u vezi sa krađama. Arington je bio u pritvoru zbog optužbi za krađu vatrenog oružja i automobila.

Stanovnicima tog područja rečeno je da paze na osumnjičene dok lokalna, državna i federalna policija sprovode potragu.

U objavi na Fejsbuku, vlasti obližnjeg okruga zamolile su stanovnike da budu „ekstremno oprezni“, da svoja vrata drže zaključanima i izbegavaju držanje ključeva ili oružja u parkiranim vozilima.

Na konferenciji za novinare ranije ove nedelje, šerif okruga rekao je da su nakon što je otkriveno da su četvorica muškaraca nestala u nedelju, zatvorske vlasti otkrile dve „provale“ u zgradi, uključujući jednu na krovu zatvora.

Vlasti sada veruju da su osumnjičeni pobegli kroz krov zatvora u subotu i napustili objekat u različito vreme, piše BBC.

Gospodin Vots je upucan i ubijen oko 19 sati po lokalnom vremenu u ponedeljak nakon što je stao da pomogne čoveku, za koga se sada veruje da je Arington, koji je slupao motocikl.

Vots je pronađen mrtav, a njegovo vozilo, crveni kamion, i dalje se vodi kao nestalo. Veruje se da je još jedan osumnjičeni ukrao vozilo izvođača javnih radova koje je kasnije pronađeno u blizini Hjustona u Teksasu.

***

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar