Milo Božović Foto: Mediabiro

Predsednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović uvrstio je u dnevni red sutrašnjeg zasedanja inicijativu koju je potpisalo 4.000 građana Budve, koji traže da se predsedniku te Opštine, uhapšenom Milu Božoviću omogući da obavlja funkciju.

“Nas, 4.032 gradana u skladu sa važećim zakonima i Statutom Opštine Budva, podnosimo inicijativu za donošenje odluke kojom bi se zaštitili interesi građana Opštine Budva i omogućio nesmetani rad organa lokalne uprave. Naime, pritvor koji je određen predsedniku Opštine Milu Božoviću onemogućava mu da vrši funkciju predsednika Opštine, a što će svakako proizvesti štetne posledice po Opštinu Budva i nas njene građane. Posebno ukazujemo na probleme koji će nastupiti u jeku turističke sezone, koja za nas predstavlja osnovni izvor egzistencije. Takođe su ugrožena i naša prava po osnovu socijalnih primanja, prava naknade po osnovu rođenja deteta, besplatan prevoz đaka i penzionera kao i mnoga druga prava zagarantovana Ustavom Crne Gore i Zakonom o lokalnoj samoupravi“, piše u inicijativi.

Milo Božović Foto: Mediabiro

Oni navode da su sigurni da se mera pritvora može zameniti nekom blažom merom, propisanom zakonom, a da se istovremeno obezbedi prisustvo Božovića pred nadležnim organima, ali i nesmetano vršenje funkcije predsednika Opštine.

POGLEDAJTE JOŠ:

U inicijativi tvrde da postoji veliki broj sugrađana koji su bili sprečeni da potpišu inicijativu, ali da su uvereni da dele stav potpisnika da su Božović i njegova porodica „čestiti i odgovorni ljudi i da uživaju veliki ugled u gradu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar