Foto: Tanjug/Dave Higgens/PA via AP

Dete je navodno napao buldog pred svedocima u kući, a policajci su požurili na lice mesta da uklone ljubimca.

Policajci su rekli da je upozorenje stiglo kada je jedna osoba prijavila da je „dete napao buldog i srušio ga na pod“ u oblasti Vošvud Hit u Birmingemu u Engleskoj. Hitna pomoć je procenila da li je dete povređeno, ali za sada nije poznato u kakvom je stanju.

Buldoga, koji se ne nalazi na britanskoj listi zabranjenih pasa, policija je zaplenila na licu mesta. Fos Respons je juče objavio vest na Tviteru, prenosi Birmingem lajv.

Policija Vest Midlandsa je saopštila: „Službenici Jedinice za pse odgovorili su na izveštaje o detetu koje je buldog oborio na pod. Policija je zaplenila buldoga. Služba hitne pomoći Zapadnog Midlenda je stigla i pregledala dete“.

Prošlog meseca, sedmogodišnju devojčicu je napao pas dok se igrala u parku u Merzisajdu. Devojčica je prebačena u bolnicu nakon što je zadobila ugrize na nogama i ranu na glavi u stravičnom napadu nešto pre 20.30 časova 17. jula.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija Merzisajda saopštila je da su policajci pozvani u Gorsdejl park u Volasiju nakon prijave da je pas ugrizao dete. Policajci su zaplenili kućnog ljubimca.

Ranije ove godine, šestogodišnji dečak je bio žrtva napada američkog stafordskog terijera koji je skočio na dečaka i otkinuo mu deo glave. Vik Zidko je vrisnuo od užasa dok ga je pas grebao i ujedao po glavi i leđima. Njegova sestra je rekla da je sećanje koje je proganja upravo to kada njen mlađi brat „moli psa da prestane“.

Porodica dečaka spasila mu je život tako što je otvorila stegnute vilice američkog stafordskog terijera. Dok je majka pokušavala da ga smiri posle divljačkog napada, Vik ju je upitao: „Mama, da li umirem?“ Proveo je pet dana u bolnici gde su se lekari borili da mu saniraju povrede.

BONUS VIDEO: Policajci na Floridi „uhapsili“ aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar