Colin Tennant i Lady Anne Coke Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Kada se 21. aprila 1956. godine 23-godišnja En Kouk udala za škotskog aristokratu Kolina Tenanta u Norfolku, to je izgledalo kao venčanje iz bajke, ali vreme je pokazalo drugu stranu priče. Evo šta se desilo.

Lejdi En, ćerka grofa od Lestera, bila je bogata lepotica čija je porodica generacijama bila veoma bliska sa kraljevskom porodicom. Njena baka je bila ljubavnica Edvarda VIII, a njen otac je bio konjušar Džordža VI, dok je ona bila deveruša na krunisanju pokojne kraljice Elozabete, a kasnije i dvorska dama princeze Margaret.

En je bila velika prijateljica mladim princezama Margaret i Elizabet, zajedno su provele detinjstvo, dok je Kolin bio naslednik barona Glenkonera i velelepnog porodičnog imanja u Škotskoj. En je upoznao na jednom od balova.

Usledio je brak, koji je, kako je poznato na britanskom dvoru, bio mračan i nasilan, ističe Dejli mejl.

Kolin, kasnije lord Glenkoner, bio je fizički i emocionalni nasilnik koji je često besneo i zbog najmanje sitnice. Takođe je konstantno bio neveran En, i to od samog početka njihovog braka, a postoje glasine da je navodno bio i biseksualac.

Kako priča En, koja sada ima 91 godinu, Kolin je već prve bračne noći postao neprijatan i nasilan. Naime, žalio se na njihov seksualni život i kako bi je edukovao slao je u pariske bordele. Uprkos tome što su bili u braku 53 godine i zajedno imali petoro dece, njihov seksualni život, prema rečima dvorjana, nikada se nije poboljšao. U nekim trenucima joj je čak u piće stavljao LSD ne bi li bila energičnija i raspoloženija.

Lady Anne Coke i Colin Tennant Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Najružnija strana njegovog karaktera, kako priča En, došla je do izražaja nakon što je Kolin kupio karipsko ostrvo Mustik 1958. godine. Nakon što je potrošio veliki deo svog bogatstva, gradeći novo selo, smatrao je sebe kraljem i tako se i odnosio prema En.

Kako En priča, njegova oholost je toliko porasla da je osećao pravo da fizički napada ljude. En kaže da nikada neće zaboraviti novembarsku noć kasnih 70-ih, dok su slavili rođendan svojih bliznakinja. Tada je En postala okidač njegovog gneva.

Nakon što je posetila bar te večeri, došla je na rođendan i izvinila se na kašnjenju. Kolin ju je grubo zgrabio, strpao u svoj auto i tresao se tokom 10-minutne vožnje. Kada su izašli iz kola udario ju je štapom po glavi. Tada se uplašila da će je ubiti.

Colin Tennant Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Nakon tih batina, En je završila sa ozbiljnim povredama – pukla joj je bubna opna zbog čega je na to uvo ostala gluva do danas.

En kaže da se tada izvinio jer je uvideo šta je učinio, usledili su srećni trenuci, ali onda su na red došle i ljubavnice.

Kaže da razvod nije dolazio u obzir, jer je učena da je brak nešto što je zauvek.

Kolin je bio strašno ljubomoran. Iako je sa njim provodila onoliko vremena koliko je mogla, Lejdi En je uglavnom živela u Engleskoj sa decom, dok je on više voleo život na Karibima.

Pročitajte još...

Godine 2010. Kolinu je dijagnostikovan rak prostate. En je otišla na Karibe kako bi bila uz njega i pomogla mu u lečenju.

Poslednji udarac svojoj porodici učinio je posle smrti. Promenio je testament i sve što je imao ostavio svom sobaru Kentu Adonaiju.

En je rekla da je taj potez bio „poslednji čin njegove sadističke strane, strane koja je uživala u nesreći drugih i zbog koje je bilo kakav brak za njega izgledao kao nemoguć teret“.

„Ljudi su me često pitali da li je Kolin gej ili biseksualac, posebno nakon saznanja o testamentu. Insinuacije su bile neprekidne i neizbežne. Istina je ni ja ne znam. Naš brak je trajao 54 godine. Sada kada pogledam unazad ponosna sam što sam uspela da pronađem način da ostanem u braku sa Kolinom – pa čak i da se složim s njim da nije sve bilo loše“, kazala je ona.

BONUS VIDEO N1 Specijal: Borba Čarlsa III

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar