Mark Medouz i Donald Tramp Mark Meadows Donald Trump
Mark Medouz i Donald Tramp Foto: REUTERS/Al Drago

Bivši šef kabineta Donalda Trampa, Mark Medouz, svedočio je pred federalnom velikom porotom u istrazi specijalnog tužioca o bivšem predsedniku, objavio je "Njujork tajms" pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Vest je preneo i CNN, takođe se pozivajući na anonimni izvor, piše Glas Amerike.

Specijalni tužilac Džek Smit zadužen je za istrage Sekretarijata za pravosuđe o tome da li je Tramp, koji je dužnost predsednika obavljao od 2017. do januara 2021. godine, pogrešno postupao sa poverljivim dokumentima nakon što je napustio položaj i da li je nezakonito pokušavao da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine na kojima je pobedio Džo Bajden.

Nije poznato kada je Medouz, Trampov poslednji šef kabineta, svedočio niti da li su ga istražitelji ispitivali o jednom ili oba slučaja, prenosi Tajms.

PROČITAJTE JOŠ

Medouzov advokat Džordž Terviliger nije odgovorio na zahtev agencije Rojters za komentar. Smitova kancelarija je odbila da komentariše slučaj.

U pisanoj izjavi prosleđenoj Tajmsu Terviliger je istakao: „Bez komentarisanja da li je gospodin Medouz svedočio pred velikom porotom ili u bilo kom drugom procesu, gospodin Medouz je rešen da kaže istinu gde ga na to obavezuje zakon“.

Tri Trampova advokata su ove nedelje bila u Sekretarijatu za pravosuđe u svetlu izveštaja da tužioci privode kraju istragu o dokumentima.

Nekoliko medija prenelo je da je Trampov pravni tim bio u sekretarijatu da bi tražio od tužioca da ne podižu optužnicu protiv Trampa zbog poverljivih dokumenata koja su pronađena na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi, nakon što je napustio Belu kuću 2021. godine.

Protiv Trampa je već podignuta optužnica u Njujorku u slučaju isplata novca porno glumici da bi ćutala o navodnoj aferi.

BONUS VIDEO Donalnd Tramp u Njujorškom sudu, ulazi u sudnicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar