Vladimir Zelenski i Džo Bajden
Vladimir Zelenski i Džo Bajden Foto: POOL / Getty images / Profimedia

Predsednici SAD i Ukrajine, DŽozef Bajden i Volodimir Zelenski, istakli su danas u telefonskom razgovoru važnost daljih diplomatskih napora za rešavanje situacije oko Ukrajine, saopštila je Bela kuća. Večerašnji razgovor sa Zelenskim, Bajden je iskoristio kako bi još jednom poslao poruku da Sjedinjene Američke Države pružaju punu podršku Ukrajini u ovim izuzetno teškim trenucima za zemlju.

Bajden je ponovo potvrdio posvećenost SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Američki predsednik je, kako se dodaje, jasno stavio do znanja da će SAD brzo i odlučno odgovoriti, zajedno sa svojim saveznicima i partnerima, na svaku dalju rusku agresiju na Ukrajinu.

Dvojica lidera su se složila oko važnosti nastavka vođenja diplomatije i odvraćanja kao odgovora na rusko vojno jačanje na ukrajinskim granicama, saopštila je pres služba Bele kuće.

S druge strane, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski još uvek nije izašao u javnost s detaljima sastanka, pa je na zvaničnom Tviterr profilu pojasnio da će javnost o svim bitnim informacijama biti obaveštena uskoro.

„Imao sam dug razgovor s predsednikom Sjedinjenih Američkih Država. Razgovarali smo o sigurnosti, ekonomiji, rizicima, sankcijama i ruskoj agresiji. Više detalja uskoro“, rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar