Američki predsednik Džo Bajden
Američki predsednik Džo Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden predstavio je najnovijeg člana svoje porodice, štene nemačkog ovčara nazvano Komander.

Pročitajte još:

Bajden je na svom zvaničnom Tviter nalogu sinoć objavio sliku tromesečnog šteneta, mužjaka sa natpisom „Dobro došao u Belu kuću Komander“.

On je takodje objavio kratak video gde se vidi kako baca loptu psu i kako ga na povocu uvodi u Belu kuću.

Četveromesečni Komander stigao je u Belu kuću juče, a poklon je od Bajdenovog brata i snaje Džejmsa Bajdena i Sare Bajden, rekla je predstavnica za štampu prve dame Džil Bajden.

Njegovo ime je izgleda igra sa Bajdenovim statusom glavnokomandujućeg američkih oružanih snaga.

Predstavnica za štampu prve dame rekla je i da će u Belu kuću u januaru doći i nova mačka. Džil Bajden je neposredno posle suprugove pobede na predsedničkim izborima u novembru 2020. rekla da će oni uzeti mačku. ; Bajdenovi su imali još dva nemačka ovčara Čempa i Mejdžora u Beloj kući pre dolaska Komandera. Trinaestogodišnji Čemp je uginuo u junu dok je trogodišnji pas Mejdžor, posle nekoliko slučajeva ujedanja osoba u Beloj kući i van nje, bio na neko vreme vraćen u dom Bajdenovih u Delaveru.

Bajdenovi su ipak odlučili da pošalju Mejdžora izvan Bele kuće, u mirnije okruženje posle konsultacija sa veterinarima i trenerima. Navedeno je da ta odluka nije zbog nekog odredjenog incidenta već je doneta posle višemesečnog razmišljanja i razgovora sa stručnjacima.

BONUS VIDEO: Spasavanje životinja uz pomoć drona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar