Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da niko nije kvalifikovaniji od njega da se kandiduje na predstojećim izborima i da bi samo "Gospod Bog" mogao da ga izbaci iz predsedničke trke.

„Mislim da ne postoji niko ko je kvalifikovaniji od mene, a odustaću samo ako mi se Gospod Bog obrati i kaže mi da to učinim“, rekao je Bajden u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz (ABC News).

Bajden je svoj nastup na debati održanoj 27. juna sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom, nazvao „lošom epizodom“, prenosi Rojters.

„Nema naznaka bilo kakvog ozbiljnog stanja. Bio sam iscrpljen“, rekao je Bajden.

PROČITAJTE JOŠ

Voditelj Džordž Stefanopulos insistirao je da Bajen kaže šta bi uradio ako bi njegova kandidatura koštala demokrate Predstavničkog doma i Senata, na šta je Bajden rekao da na to pitanje neće da odgovori i da se to neće desiti.

Na pitanje zašto šest dana koje je proveo u predsedničkoj rezidenciji Kemp Dejvid nije bilo dovoljno da se pripremi za debatu, Bajden je odgovorio da je razlog to što je bio bolestan.

„Osećao sam se užasno. Pitao sam (lekare) da li su me testirali na koronavirus, jer su pokušavali da shvate šta nije u redu. Uradili su test da bi videli da li imam neku infekciju. Imao sam tešku prehladu“, naveo je Bajden.

On je dodao da je bio svestan svog lošeg nastupa u debati.

Bajden, Tramp Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

„Ceo način na koji sam se pripremao, niko nije kriv sem mene. Greška nije ničija do moja“, rekao je Bajden i dodao da je, pored svega, „još uvek u dobroj formi“.

Na pitanje da li bi bio voljan da uradi nezavisnu kognitivnu procenu i potom objavi rezultate javnosti, Bajden je odgovorio da takav test radi svaki dan.

„Svaki dan imam testove. Sve što radim… Ne samo što vodim kampanju, ja upravljam svetom. Zvuči kao hiperbola, ali mi (Sjedinjene Američke Države) smo suštinska nacija na svetu“, rekao je Bajden.

BONUS VIDEO Da li je odustajanje Bajdena gotova stvar, može li novo ime da preokrene kampanju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare