Foto: Facebook/Raz Peri

Pacijent koji boluje od rak koji je prisustvovao festivalu Supernova u Izraelu kada su teroristi Hamasa 7. oktobra izvršili invaziju i poklali 260 nevinih civila, preživeo je nesebičan čin herojstva kada je skočio na granatu u pokušaju da spase druge.

Raz Peri, koji se bori protiv limfoma, rekao je da je bio na festivalu da bi se „ponovo osetio živim“, ali je morao brzo da se okrene režimu preživljavanja kako se invazija odvijala, rekao je za CNN iz svog bolničkog kreveta.

Ovaj 20-godišnjak je sa užasom posmatrao kako „40 do 50“ terorista Hamasa ubijaju posetioce festivala tokom ranih faza napada.

„Video sam teroriste kako pucaju na jedno, dvoje, troje i oni su pali“, rekao je Peri.

On se sa još četvoricom sklonio u bunker pored puta, ali je jedna od žena vrisnula kada je videla teroriste kako prilaze skrovištu i govore arapski.

On je agenciji rekao da „nije imao ništa, samo moje ruke“ i da je bio primoran da se tuče pesnicom sa jednim teroristom kada su ušli na vrata prateći vrisak žene.

Drugi hamasovi militantni počeli su da pucaju na Perija, ali su umesto toga pogodili u nogu skrivenog posetioca festivala.

Tuča se završila ispred skloništa, a teroristi Hamasa su slučajno ubili jednog od svojih, preneo je list.

Brzo su se povukli nazad u sklonište, a onda su preostali teroristi opkolili strukturu, pre nego što su unutra bacili više granata.

Peri je tada nesebično bacio svoje telo na granatu da bi apsorbovao eksploziju i spasio ostale.

Eksplozija mu je probila nogu i ostavila ga delimično bez svesti, objavio je londonski Tajms.

Nakon što su drugi u grupi počeli da pomažu povređenima, jedan čovek koji se krio odlučio je da ode, što je navelo teroriste Hamasa da se vrate u sklonište sa zapaljenim oružjem.

Teroristi su nemilosrdno ubili još nekoliko nedužnih civila, među kojima i jednog muškarca i njegovu ženu.

PROČITAJTE JOŠ:

Peri je pogođen u stomak, ali je preživeo jer je povukao telo mrtve žene preko sebe i pretvarao se da je mrtav.

„U ovom trenutku ne osećam bol. Samo slušam da automobili odu“, rekao je on za agenciju.

Nemilosrdni teroristi su tada napustili to područje, što je navelo Perija i druge da pođu po pomoć, dok su dvojica preživelih ostali po strani.

Nažalost, oni koji su ostali bili bi ubijeni pre nego što je stigla pomoć, rekao je Peri.

„Kad sam otišao, svi su mrtvi. Video sam devojke sa spuštenim pantalonama. Video sam nož u telu“, rekao je on za CNN, pokazujući da nož viri iz devojčinih grudi.

On je pronašao sigurnost kod preživele porodice u obližnjem gradu, koja mu je lečila rane do dolaska pomoći.

On se poslednjih 13 dana oporavlja u Medicinskom centru Kaplan u Rehovotu.

„Imam rak“, rekao je Peri. „Idem na festival da slušam muziku za svoju dušu. Ono što sam video svojim očima, to nikada ne mogu da izrbrišem“, dodao je.

BONUS VIDEO: Bajden: Hamas je čisto zlo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar