Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Avion mađarskog niskobudžetnog prevoznika Viz Era sleteo je danas na londonski aerodrom Luton iz Sofije, čime je ta kompanija postala jedna od prvih u Evropi koja je ponovo pokrenula rute tokom pandemije koronavirusa.

Barem jedna osoba viđena kroz prozor aviona nosila je masku za lice, a na aerodromu su se nalazile desetine putnika, raspoređenih po propisima socijalnog distanciranja, verovatno čekajući povratni let koji je usledio ubrzo nakon toga, prenosi Rojters .

Evropske aviokompanije prizemljile su veći deo svoje flote u poslednjih šest nedelja dok su vlade uvele ograničenja putovanja radi borbe protiv širenja virusa. Ali Viz Er je prošle nedelje saopštio da planira da neke od svojih aviona vrati u promet za osnovna putovanja.

Prema izveštajima sa aerodroma Luton, još tri aviona Viz Era treba da slete i polete danas. Aviokompanija navodi da je važno aktivirati infrastrukturu jer postoje ljudi širom Evrope koji moraju da putuju zbog posla.

Aviokompanija, čiji je geografski fokus na centralnoj i istočnoj Evropi, saopštila je da svi putnici moraju da nose maske na letovima, dok će posada nositi maske i rukavice.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare