Tel Aviv aerodrom Foto:Turgut Alp Boyraz / AFP / Profimedia

Avion "Er Srbije" poleteo je u nedelju kasno uveče iz Tel Aviva za Beograd, pokazuju podaci sa sajta "Flajtradar", specijalizovanog za praćenje letova širom sveta.

Prema podacima objavljenim na sajtu beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, očekuje se da će avion iz Tel Aviva sleteti u 01.25 časova.
Avion „Er Srbije“ trenutno leti iznad istočne obale Turske, u delu između Bodruma i Kušadasija i očekuje se da će za oko sat i po stići u Beograd, pokazuju podaci sa sajta „Flajtradar“.

„Er Srbija“ je ranije danas saopštila da će, u saradnji sa Vladom Srbije, obaviti repatrijacioni let iz Tel Aviva, prenosi Tanjug.

Šef kabineta ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, Nikola Nedeljković doputovao je u nedelju uveče u Izrael kako bi pomogao u evakuaciji državljana Srbije, koji su se od subote nalazili na aerodromu u Tel Avivu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je za Tanjug rekao da će poleteti avion sa 132 putnika i istakao da na aerodromu „Ben Gurion“ nakon tog leta neće biti više srpskih državljana.

Palestinska militantna grupa Hamas u nedelju kasno uveče je saopštila da je gađala međunarodni aerodrom „Ben Gurion“ kod Tel Aviva.

Ranije danas, Er Srbija je objavila da će u saradnji sa Vladom Srbije obaviti repatrijacioni let iz Izraela, gde je proglašeno ratno stanje nakon napada Hamasa, prenosi N1.

Let se organizuje za sve državljane Republike Srbije koji su inicijalno imali karte za letove drugim kompanijama, a koje su u međuvremenu otkazale svoje letove.

Dodaje se i da će Er Srbija u narednim danima nastaviti da obavlja svoje redovne letove između Beograda i Tel Aviva, u skladu sa planiranim redom letenja.

BONUS VIDEO: Hamas napao Izrael

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar