Foto:Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Većina globalnih političkih, duhovnih i nacionalnih vođa obeležava Božić pozivima na mir ili naglašavajući vrline porodice i zajedništva, ali to nije stil Donalda Trampa, piše CNN.

Bivši predsednik proizveo je na Božić na svojoj društvenoj mreži Truth Social bujicu besa i gorčine, uglavnom zbog svojih pravnih nevolja, pokazujući tima kako će opsesije prenositi na naciju u ključnoj izbornoj godini 2024.

Foto: TANJUG/AP Photo/Evan Vucci

Tramp je besneo na predsednika Džozefa Bajdena i tužioca Džeka Smita, iznoseći brojne i lažne tvrdnje da su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon gubitka izbora 2020. predstavljali vitalnu odbranu američke demokratije i stoga su bili potpuno legalni.

U uvredljivim objavama pisanim velikim slovima, Tramp je pojačao svoju ekstremnu retoriku o imigraciji koja je već izazvala poređenje s nacističkom retorikom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Samo tri nedelje pre početka glasanja u trci za nominaciju republikanaca za predsedničke izbore Tramp je izraziti favorit, s više od 60 posto podrške među članovima stranke.

U jednoj od svojih najbizarnijih i najneumerenijih objava poželeo je srećan Božić „svetskim vođama, i dobrim i lošim, ali niko od njih nije tako zao i bolestan kao nasilnici koje imamo u našoj zemlji.“

U poslednjem napadu na Bajdena i Smita, Tramp je napisao: „NEKA TRUNU U PAKLU. JOŠ JEDNOM SREĆAN BOŽIĆ!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar