crnogorski biznismen duško knežević tvrdi da ima dokaze o aferama mila đukanovića
Duško Knežević Foto: Promo Atlas grupa

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) napravila je bezbednosnu procenu pritvorenog predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, ali su nalazi tajni i neće biti saopšteni, piše podgorički dnevnik Dan.

Provera je načinjena na predlog Uprave policije, koja je, kako se navodi, o tome obavestila „tadašnjeg advokata“ Duška Kneževića. Međutim, advokati Zdravko Đukanović i Dražen Medojević, koji su bili na saslušanju Kneževića po njegovom dolasku u Crnu Goru, su za Dan rekli da nemaju nikakve podatke o tome.

„Nisam dobio nikakvu procenu. Ako ima procene, treba da je dostave braniocima. Ja sam pisao zahtev za procenu i nikad mi nije dostavljena“, kazao je tada advokat Đukanović. Na pitanje Dana upućeno ANB-u o postupku procene bezbednosti Kneževića, odgovor nije dobijen, a iz Ministarstva pravde je juče saopšteno da je Knežević u pritvoru u urednoj ćeliji površine osam kvadratnih metara, u kojoj je krevet, čista posteljina, odvojeni toalet, sto i stolice, što se smatra CPT standardom za jednokrevetne ćelije.

Pročitajte još...

Knežević, koji je i britanski državljanin, juče je od načelnika Istražnog zatvora Vladimira Šćepanovića tražio da ga posete diplomate britanske Ambasade u Podgorici i mitropolit Joanikije. Takođe, u pismu Šćepnoviću, Knežević se žalio na zatvorske uslove za koje je naveo da nisu u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima (EĆR).

Inače, od prvog dana izručenja Duška Kneževića njegova odbrana je zabrinutu za njegovu bezbenost u istražnom zatvoru i u Crnoj Gori generalno. Zbog toga je ponuđeno jemstvo od 75.000 britanskih funti za puštanje Kneževića da se od optužbi koje mu se stavljaju na teret brani sa slobode.

Tim Kneževićeve odbrane traži da njihovog branjenika čuvaju pripadnici antiterorističke jedinice, budući da je ministar prave Crne Gore Andrej Milović nedavno izjavio da se Kneževiću ne može garantovati sigurnost i da postoji opasnost od odmazde zbog podataka koje iznosi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar