Zoran Lutovac i Dragan Milić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Ivan Dinić/TV Nova

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odgovorio je danas na optužbe predsednika Pokreta PODES dr Dragana Milića da DS hoće da sruši vlast u Medijani, inače jedinoj opštini u Srbiji u kojoj SNS nema većinu.

Zoran Lutovac ispred DS odgovorio je na Milićeve optužbe da ta partija ruši vlast u Opštini Medijana. Naveo je da je Demokratska stranka „svom snagom protiv kriminalizovanog režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, kao i da će svako ko bude sarađivao sa SNS biti izbačen iz te partije.

„Ako takav postoji u Nišu, neka dr Milić kaže ko je on“, kazao je Lutovac.

Dalje, on je rekao da „nisu demokrate insistirale isključivo na institucionalnoj borbi protiv izborne krađe i time ugušili opoziciono nezadovoljstvo, nego dr Milić“.

„Nisu najbliži saradnici predsednika DS u Nišu odmah posle izbora prešle na drugu stranu, nego saradnici Milića. Nije predsednik DS Niš dr Srbobran Branković hvalio gradonačelnika Novog Sada, nego dr Milić. Ne dodvoravaju se niške demokrate naprednjačkim biračima, nego populista dr Milić“, izjavio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Podsetimo, danima se spekuliše oko toga da su pojedini odbornici u niškoj Opštini Medijana pod velikim pritiskom Srpske napredne stranke da pređu na njihovu stranu, što bi rezultiralo novim izborima. Tim povodom, jutros je doktor Dragan Milić ispred pokreta „PODES“ za „rušenje Medijane“ optužio odbornike Demokratske stranke.

Dragan Milić Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Milić je, naime, na svom profilu na društvenoj mreži X postavio snimke Viber prepiske sa, kako on tvrdi, grupe Demokratske stranke u Nišu u vezi instrukcija budžeta tog grada, i napisao da „sa ovakvom ‘opozicijom’ SNS će biti na vlasti zauvek“.

„Instrukcije su precizne i jasne, postavljene na viber grupi niškog DS. I da budem sasvim jasan, ima dosta iskrenih i časnih pristalica DS u Nišu i da nisu svi za rušenje Medijane kao jedine opozicione opštine u Srbiji po nalogu SNS-a…“, napisao je Milić na svom nalogu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare