Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas odgovorio je lideru Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivici Dačiću koji je mu prethodno poručio da on nema šta da priča o rejtingu socijalista i da se sve raspalo što je Đilas vodio. Lider SSP odgovara da rejting SPS ne postoji i da se ova stranka pretvorila u privezak Aleksandra Vučića, a da se za vreme vlasti SNS raspalo sve, uključujući i državu koja ne postoji.

„O rejtingu SPS-a ne pričam jer isti više ne postoji. Kad je glumio da se kaje zbog mračne prošlosti i bio deo tima koji je Tadić vodio na republici, a ja na gradu, Dačić je na izborima na nivou Srbije dobio petnaest, a u Beogradu deset posto. Danas, kada je zarad lične koristi SPS pretvorio u Vučićev privezak, socijalisti imaju skoro tri puta manje glasova. Njegov drug Dinkić, koga je on lično spojio sa Vučićem, nema više ništa osim bankovnog računa i činjenice da je ostao na slobodi. Baš kao i Dačić. A to nije malo, jer zna se šta je radio Dinkić i zna se kome je nošeno koferče i ko se viđao sa Mišom Bananom“, naveo je Đilas u saopštenju.

Dragan Đilas gost u emisij Utisak nedelje na televiziji Nova Foto:Ivan Dinić/Nova

On je naglasio da se ništa nije raspalo što je on vodio, ali da se za ovih 12 godina vlasti SNS raspalo sve, uključujući i državu koja više ne postoji.

„U pet godina, koliko sam vodio Beograd, napravili smo tri mosta, preko 40 obdaništa, 9 osnovnih škola, dva porodilišta, 4 doma zdravlja, pomagalo se trudnicama, porodiljama, broj rođene dece porastao za četvrtinu… Sve što smo napravili, poput Bulevara, izgleda isto kao i tada. Nije se raspalo ama baš ništa. Vodio sam Košarkaški savez pet godina. Nije se raspao. Naprotiv, taj period je po osvojenim medaljama najuspešniji period u istoriji KSS-a. Pre ulaska u politiku, napravio sam i vodio firmu, koja se nije raspala nego je u svojoj oblasti bila najveća na teritoriji bivše Jugoslavije. Danas vodim najveću opozicionu stranku u Srbiji, onu koja je izbacila SPS iz kancelarija u Skupštini Srbije jer smo veći od vas. Toliko o tome ko se raspada“, naglasio je Đilas.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, kao i njegovi saborci, čitav život se bori za pravdu i istinu zbog čega plaćaju visoku cenu.

„Zbog istine smo reagovali na izjavu tužilaštva da se formira predmet zbog izjave Srđana Škora u kojoj navodno poziva na ubistvo sina Aleksandra Vučića jer to g. Škoro nije rekao. Da jeste, prvi bi reagovali i osudili, kao što smo kao jedina opoziciona stranka reagovali na pretnje da će predstavnici režima plivati Savom i Dunavom i da će ih juriti po ulicama. To se neće desiti, ali garantujem da će svi koji su se ogrešili o zakone, svi koji su pljačkali ovu zemlju, svi koji su širili mržnju i crtali metu na grudima ljudi, svi koji su zloupotrebili svoje funkcije okrećući glavu ili postupujaći po nalogu režima umesto po nalogu istine, za to sigurno odgovarati. Vi kao saučesnik, neki drugi kao vođe i inspiratori“, zaključio je Đilas.

Podsetimo, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je reagovao ranije danas na izjavu ministra policije i predsednika SPS-a Ivice Dačića u kojoj ga je optužio da je „isti kao oni koji pozivaju na ubistvo sina predsednika Srbije“.

„Ivica Dačić je izbegavajući hapšenje zajedno sa Mlađanom Dinkićem doveo Vučića i njegove mafijaše na vlast 2012. godine u trenutku kada je SNS imao samo 24 odsto glasova. Dinkić i G17 su u međuvremenu politički izumrli, a Miloševićev i Mirin mali je SPS, pretvarajući ga u naprednjački privezak, doveo na korak od toga“, rekao je Đilas.

Nakon toga, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Dragan Đilas „nema šta da priča o rejtingu SPS-a„, tvrdeći da se „sve raspalo što je Đilas vodio“, kao i da mu smeta što „nisu osudili Škora i njegovu pretnju Danilu Vučiću, već su je relativizovali i branili“.

BONUS VIDEO: Đilas: Ako opozicija bude dovoljno jaka i bude imala podršku građana doći ćemo do novih izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare