Nebojša Petković i Zlatko Kokanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zeleno-levi front osuđuje pritiske na organizatore protesta protiv iskopavanja litijuma - Zlatka Kokanovića i Nebojšu Petkovića, koji su danas pozvani na informativni razgovor u BIA, navodi se u saopštenju ove stranke.

U saopštenju se navodi da je ovo samo jedan u nizu poteza vlasti koji služi da se „organizatori zastraše, a građanima prenese pretnja hapšenjem i korišćenjem sile od strane policije.

„Naprednjački režim više i ne krije da se u potpunosti stavio u službu kompanije Rio Tinto. Cela vlada radi kao njihova PR služba, na čelu sa Vučićem i Brnabić. Vučević se obračunava sa studentima, ministarka Đedović ide čak dotle da odgovara iz call centra na pozive građana o projektu, a policija i BIA zastrašuju organizatore protesta i građanima poručuju da će da ih hapse. Niko od ljudi na vlasti ne brine o interesima građana i o opravdanim brigama da će životna sredina biti devastirana“, navodi se.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, članovi udruženja Ne damo Jadar Zlatko Kokanović i Nebojša Petković pozvani su u 13.15 da se jave u BIA, kako bi sa njima bio obavljen informativni razgovor.

PROČITAJTE JOŠ Hapšenje uoči protesta protiv litijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar