Nosilac liste koalicije okupljenje oko SNS-a Dragoslav Pavlović izabran je rano jutros za gradonačelnika Niša, na konstitutivnoj sednici Skupštine Niša koja je trajala 18 sati.

Dragoslav Pavlović, prvi na listi „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ novi je gradonačelnik Niša. Pavlović je izabran za gradonačelnika glasovima 31 odbornika, od ukupno 61, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada koja je trajala neverovatnih 18 sati i 30 minuta– počela je juče u 10 časova, a završila se noćas u 4.30 sati.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Luka Gašević, diplomirani pravnik, direktor Gerontološkog centra.

Novi gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu. Direktor je Sektora za planiranje i investicije Elektrodistribucije u Nišu. Tokom dosadašnje karijere bio je direktor Javno komunalnog preduzeća „Medijana“ i pomoćnik gradonačelnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Pavlović je svoj ekspoze predstavljao noćas čitav sat i dotakao se svih oblasti društvenog života. Najavio je, između ostalog, smanjenje nezaposlenosti u gradu, bolji standar građana, ulaganje u razvoj industrijskih zona, razvoj aerodroma, ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, privredu, kulturu, socijalu, komunalnu i sportsku infrastrukturu i izgradnju novih javnih garaža.

Doktor Dragan Milić nosilac istoimene izborne liste izrazio je žaljenje što je gradonačelnik Niša izabran u „gluvo doba noći“.

Foto:Radule Perisic/ATAImages

„Birati gradonačelnika pod okriljem noći je zaista neozbiljno. Nije bilo potrebno da se na silu gura, moglo je da se bira u uslovima dostojnim našem gradu“, istakao je Milić.

Za predsednika Skupštine grada odbornici su izabrali Igora Novakovića, za zamenika predsednika Skupštine grada Vladicu Maričića, a za sekretara Skupštine Anđelu Milojević.

Na sednici su izabrani i gradski većnici čime je završeno konstitutisanje nove gradske vlasti.Novi niški većnici su Ivan Grmuša, Mihajlo Zdravković, Mihajlo Ilić, Miloš Đorđević, Stevan Veselinović, Milica Paus, Ivana Cvetković, Svetozar Aleksov i Milan Milanov.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Niša najburnija je sednica ikada održana u zgradi Skupštine grada Niša. Obeležile su je burne rasprave, a u jednom trenutku odbornici opozicije su u znak protesta što njihov predlog o povredi poslovnika nije usvojen napustili skupštinsko zasedanje.

PROČITAJTE JOŠ:

Najšokantniji obrt dogodio se prilikom izbora predsednika Skupštine grada Niša.

Nakon što je dr Dragan Milić u ime komisije za izbor predsednika Skupštine grada Niša saopštio da Igor Novaković nije izabran za predsednika Skupštine grada Niša jer je komisija sa pet glasova „za“ ocenila da je povređena tajnost glasanja, predstavnik Srpske napredne stranke je nakon pola sata pročitao je drugi izveštaj u kome je navedeno da je Novaković izabran za predsednika Skupštine grada sa 31 glasom „za“.

Novaković je preuzeo mesto od predsedavajuće i obratio se odbornicima. Nakon što je Novaković izabran, kako je saopštio predstavnik Srpske napredne stranke, odbornici iz redova te partije skandirali su „Izabran je, izabran je“.

Uprkos glasinama koje su se proteklih dana čule u niškoj javnosti o „preletanju“ pojedinih odbornika opozicije u redove naprednjaka i njihovih koalicionih partnera, „preletanja“ nije bilo tako da lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ i Ruska stranka imaju tesnu većinu od 31 odbornika, dok opozicija ima 30 odbornika.

Đorđe Stanković, nosilac izborne liste „Biramo Niš“ i odbornik u niškoj Skupštini izjavio je na današnjoj konstitutivnoj sednici da je činjenica da naprednjaci i njihovi koalicioni partneri neće moći da dugo funkcionišu na način koji su funkcionisali na današnjem zasedanju, tako da se novi lokalni izbori u Nišu mogu da očekuju veoma brzo.

BONUS VIDEO: Burno konstituisanje Sednice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare