Foto:021.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs;

Dok opozicioni aktivisti pokušavaju da uđu u zgradu Novosadskog sajama nakon što je otkriveno da je taj objekat, slično kao i Sportski centar Banjica u Beogradu, pretvoren u SNS kol centar, ekipa Nova.rs uspela je da snimi šta se dešava iza vrata koja su zaključali naprednjaci.

U zgradu Novosadskog sajma, kako javlja reporter Nova.rs, ne može da se uđe jer su vrata zaključana i sa svih strana oblepljena kartonima kako niko ne bi mogao da vidi šta se dešava.

Novosadski Sajam je pretvoren u SNS call centar. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na vrata su postavljene stolice i sto i kako bi aktivisti SNS koji se nalaze unutra sprečili da bilo ko uđe unutra.

Novosadski Sajam je pretvoren u SNS call centar. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Fotoreporter Nova.rs uspeo je i kroz takva vrata da napravi nekoliko snimaka unutrašnjosti ovog naprednjačkog kol centra.

Novosadski Sajam je pretvoren u SNS call centar. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vide se uglavnom mladi ljudi koji sede za stolovima i telefoniraju.

Sabirni centar u Novom Sadu
Foto: Nova.rs/video

Zašto je zgrada Novosadskog sajma važna?

U istoj zgradi u kojoj se nalazi SNS kol centar, nalazi se i Gradska izborna komisija u koju će večeras biti doneti džakovi sa glasovima. GIK se nalazi se druge strane zgrade. Zbog toga predstavnici opozicije i aktivisti traže da policija utvrdi šta se danas dešava i da li ima elemenata krivične odgovornosti.

Zamenik predsednika Gradske izborne komisije Milovan Šijakov nije mogao da komentariše navode da se na Novosadskom sajmu nalazi kol centar SNS.

„GIK raspolaže samo podacima koji dolaze od biračkih odbora, sve drugo ne komentarišemo, niti ocenjujemo. Da li neka od lista ima svoje kol centre to je nešto čime mi ne raspolažemo“, naveo je on.

I u Beogradu je u Sportskom centru Banjica tokom dana otkriveno da se objekat koristi kao kol centar i za organizovanje mogućih izbornih nepravilnosti, koje podsećaju na ono što se tokom decembarskih izbora dešavalo u Beogradskoj areni. Tamo je direktor PIO fonda Relja Ognjenović tvrdio da je u pitanju sastanak naprednjaka, za koji su oni zakupili taj objekat.

Posle prijave građana policija  je u SC Banjica izvršila uviđaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare