Dan državnosti, Sretenje, Palata Srbija, policija
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Beograđane je jutros iznenadilo veće prisustvo policije na Novom Beogradu i gužve koje su se stvorile u saobraćaju. Razlog je poseta predsednika Izraela Isaka Hercoga koji će boraviti danas u zvaničnoj poseti Srbiji tokom koje će razgovarati sa najvišim zvaničnicima.

Jake policijske snage već se nalaze u Bulevaru Mihajla Pupina, kao i u drugim delovima Novog Beograda, uključujući i auto-put.

Snajperisti su raspoređeni na krovu Palate Srbija, a na snazi je i zabrana preleta dronova na teritoriji celog Beograda koja će trajati sve do ponoći, piše na sajtu Direktorata civilnog vazuhoplovstva Republike Srbije.

Kako je ranije najavlljeno na sajtu Predsedništva, domaćin izraleskom predsedniku Hercogu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle razgovora Vučića i Hercoga u četiri oka, planiran je i plenarni sastanak delegacija Srbije i Izraela, a potom i obraćanje medijima.

PROČITAJTE JOŠ

Najavljeno je da će Hercog razgovarati i s premijerom Srbije Milošem Vučevićem i predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić.

Prema najavama, glavne teme razgovora Hercoga i zvaničnika Srbije biće širenje saradnje u oblastima privrede, turizma, visoke tehnologije i veštačke inteligencije.

Poseta Hercoga je prva na ovom nivou otkako je Izrael priznao Kosovo 4. septembra 2020. godine, a zatim i uspostavio diplomatske odnose sa Prištinom 1. februara 2021. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare