Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs: printscreen/N1

Predsedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Dragan Mioković nije bio pozvan na Prvi svesrpski sabor koji je u subotu održan u Beogradu. Kaže da pozivnice nisu dobili ni mnogi Srbi iz Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, a da je razlog tome to što nisu nacionalisti.

„Ja sam Srbin, predsedavajući sam najvišeg zakonodavnog tela u Federaciji Bosne i Hercegovine. Zašto ja nisam dobio poziv za taj Svesrpski sabor? Na tom Svesrpskom saboru neće biti Srbi iz Hrvatske, iz Slovenije, Makedonije… Zašto? Pa zato što nismo nacionalisti. Tamo će biti nacionalisti. Tamo neće biti ni levičari, ni liberali iz Srbije. Zato što nisu nacionalisti. Ne treba, zaista ne treba biti naivan, to je okupljanje srpskih nacionalista“, rekao je Mioković uoči održavanja sabora i dodao:

Dragan Mioković

„To je recikliranje srpskog sveta i mržnje prema drugom i drugačijem. Ja želim verovati, ja zaista želim verovati, bez obzira na… Ja ću reći pokazatelje koji mi ne idu u prilog da Srbi generalno, srpski narod, to neće još dugo trpeti i da je stavrno dosta bede i poniženja i odvajanja od civilizovanog  sveta, što rade te velike srpske nacionalističke politike“.

Podsetimo, u subotu je u Beogradu održan Prvi svesrpski sabor. Najpre je kula Beograd osvanula u zastavama Srbije i Republike Srpske, onda je održan moleban u Hramu Svetog Save, nastavilo se govorom patrijarha Porfirija, koji je naknadno sedeo uz rame predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zajedničkoj sednici Vlada Srbije i Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučić je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom obišao Dom garde na Topčideru, a za to vreme nekoliko desetina kulturno-umetničkih društava prodefilovalo je Beogradom. Tačno u 17 sati počela je centralna manifestacija, govorili su Vučić i Dodik, a kako su prenosili prorežimski mediji čak 2.500 hiljade članova KUD-ova iz Srbije i Republike Srpske zaigrali su kolo na Trgu republike.

BONUS VIDEO: Pesma za komandanta Aleksandra na Pinku 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare