Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ, Ivan Dinić/Nova

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je suosnivač Epla Stiv Voznijak došao u Srbiju "bez dinara" i da ga je zamolio teniser Janko Tipsarević da poseti Beograd.

Osim toga, Vučić je poručio da će Voznijak i njegova supruga „danas ili sutra dobiti srpski pasoš“.

„Hoću da kažem da je za nas najveća čast što verujem da će Vlada na moj predlog, tvorcu mikororačuna, legendi globalne IT industrije, dodeliti pasoš Srbije. Čestitam gospodinu Voznijaku i njegovoj supruzi, oni će danas ili sutra postati građani Srbije. Mislili su da je čovek došao zbog novca ovde, bez dinara je došao, sam je dosao, taj novac ulaže u dobrotvorne svrhe. Da budem sasvim otvoren, nismo ga doveli mi političari, niti bilo ko drugi, Janko Tipsarević je mnogo učinio za Srbiju zamolivši Stiva Voznijaka da dođe u Srbiju. Sada možemo da se hvalimo da je kompjeuterski genije Srbije“, rekao je Vučić.

Foto.TANJUG

Podsetimo, Stiv Voznijak je juče došao u Srbiju gde se najpre susreo se sa ministrom finansija Sinišom Malim i Anom Brnabić. Mali ga je odveo na gradilište gde treba da nikne Ekspo 2027, a pritom je osnivaču Epla poklonio korpu organskih jabuka i repliku dukata iz vremena Cara Dušana.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Voznijak je legenda IT industrije, a njegova poseta se tumači kao podrška Vučića u toku predizborne kampanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare