Aleksandar Vulin, Vladimir Putin Foto: PA-EFE/KRISTINA KORMILITSYNA/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Poslanik Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić izjavio je danas da je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin na sastanku sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom rekao da je Rusija "saveznik" Srbije, ocenivši da je to potpuna neistina i da Vulin pokušava da, nasuprot našim interesima, Srbiju ubaci u Putinov “ruski svet”.

Srbija je vojno neutralna zemlja, okružena NATO članicama, potpisnica Partnerstva za mir i strateški opredeljena ka Evropskoj uniji i Srbija nije saveznik Ruske Federacije, naveo je Pajić u pisanoj izjavi.

PROČITAJTE JOŠ...

On je naglasio da Srbija ne treba da bude saveznik Rusije, jer Srbija nije politički neutralna, već je njen strateški cilj punopravno članstvo u EU, a vitalni interes njenih građana je da imaju kvalitet života po ugledu na građane zemalja EU, a ne Rusije.

Vladimir Pajić, Pokret slobodnih gradjana je odrzao konferenciju za medije o „ekoloskoj katastrofi u rekama Srbije na primeru Zapadne Morave“ Foto:A.K./ATAImages

“Vulin smiruje rusofilsko biračko telo SNS spinovima o mitološkim vezama sa putinizmom koje prosipa po radikalskim propagandnim medijima“, ocenio je Pajić.

On je ukazao i da lažno predstavljanje u međunarodnim odnosima ne doprinosi poziciji Srbije i da se na taj način gubi kredibilitet.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin je, tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Vladivostoku, rekao da Srbija koju vodi Aleksandar Vučić nikada neće postati članica NATO, da neće uvesti sankcije Rusiji i da nikad neće dozvoliti da se sa njene teritorije sprovode bilo kakve antiruske akcije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare