Vuk Cvijić, Srđan Milivojević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Vesna Lalić/Nova.rs

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević najoštrije je osudio napad na novinara Vuka Cvijića od strane Milana Lađevića direktora Srpskog telegrafa i poručio da je Cvijić kao beskompromisni borac protiv kriminala postao prevelika pretnja za ljude sa one strane zakona tako i za portparole mafije.

„Vlasnik naprednog partijskog glasila tabloidnog karaktera je očigledno rešio da ne ostane samo Vučićeva medijska pesnica, već da preraste i u pesnicu podmuklog nasilja i ostrašćene mržnje“, navodi Milivojević.

I dodaje da je Vuk Cvijić kao beskompronisni borac protiv kriminala i jedan od najjhrabrijih novinara koji je rasvetlio mnoge kriminalne afere, postao prevelika pretnja kako za ljude sa one strane zakona tako i za portparole mafije.

„Živimo u društvu u kome vlasnik televizije sa nacionalnom frekvencijom ispaljuje strele sa eksplozivnim dejstvom, dok urednik stranačkog biltena otvoreno nasrće na novinare. Ovim mučkim napadom na Vuka Cvijaća čitavom našem društvu poslata jei otvorena pretnju da smo svi postali mete vlasnika medijskih snajpera koji se u odbrani ovog posustalog mafijaškog režima kome verno služe, neće libiti da sa medijskog pređu i na fizički linč onih koji se suprotstavljaju mafiji na vlasti“, naglašava Milivojević.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas u centru Beograda, a udario ga je direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević.

„Napao me je Milan Lađević, udario me je pesnicom u glavu. Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo u sukobu. Pisao sam tekstove u kojima sam ga spominjao. Pretpostavljam da je to jer nismo u ličnom sukobu. Počeo je da me vređa i onda sam krenuo da se udaljavam, on mi se zatim uneo u lice u udario me je. Policija je tu, razgovarao sam sa njima, i pretpostavljam da su sada otišli da razgovaraju sa njim. Nisam očekivao da će me napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, ali čak je i ovo iznenađenje za mene“, rekao je Cvijić koji se uživo sa lica mesta uključio u vesti N1.

Kako je naveo, napad je prijavio i Veranu Matiću, predsedniku Komisije za istraživanje ubistava novinara, kao i novinskim udruženjima.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar