Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio u Loznici, gde je govorio na skupu povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u akciji Oluja, jedan događaj u Malom Zvorniku dobio je epitet antidržavnog. Festival "Fišerijada", koji se tradicionalno održava u ovom mestu, ove godine izazvao je ogromnu pažnju javnosti i to zahvaljujući prorežimskim medijima koji su se postarali da "riblju čorbu" začine sa stranim službama, ambasadorima, opozicijom i "neverenicima iz SPS-a" koji udruženo kreću u rušenje Vučića.

„Pad zida“ kodno je ime akcije za koju su režimski mediji saznali da se priprema u Malom Zvorniku u momentima dok se u kotlićima kuvaju riblja čorba, pasulj, gulaš…

Informacija o akciji koja se priprema došla je od anonimnog i „dobro obaveštenog“ izvora koji je čuo isto ono što je neposredno pred dolazak Vučića u Loznicu izgovorio Nebojša Petković iz udruženja „Ne damo Jadar“.

Aktivisti su objasnili da su se na ovakav korak odlučili kako ne bi omogućili vlastima i medijima koje kontrolišu da ih optuže da žele da ugroze nečiju bezbedenost.

PROČITAJTE JOŠ...

„Iako mislimo da ljudi koji su izdali naš narod 1995. godine ne bi smeli da se obraćaju na takvim skupovima, ipak nećemo taj skup ometati. Nije nam cilj da pravimo haos, ta priča se širi na društvenim mrežama da mi nešto organizujemo. Mi ne organizujemo ništa“, rekao je Petković.

I tu je SPS

Kako (očigledno) unapred pripremljen plan i priča o tome da predsednika ugrožavaju aktivisti ne bi u potpunosti propala, režimski mediji su brže-bolje svoje „raspoložive resurse“ prebacili u Mali Zvornik očekujući da će dobiti materijal koji bi im omogućio da kontruišu svoju omiljenu priču – o zaveri protiv predsednika.

I našli su ga u čoveku koji je učestvovao na „Fiširajadi“ i na izborima kao kandidat sa liste SPS-a – Aleksandru Kojiću. Svoje mesto u „Padu zida“ Kojić je podelio, prema navodima režimskih medija, sa strancima, ambasadorima i sa opozicijom iz Novog DSS-a.

Njegova fotografija sa društvenih mreža i poruka protiv Rio Tinta, izazvala je reakcije, ni manje ni više, nego samog državnog vrha.

Najpre se oglasio Ivica Dačić, koji je objasnio da pomenuti „zaverenik“ nije iz njegove stranke.

Ivica Dačić prisustvovao je danas svečanoj promociji polaznika 44. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj KamenicivFoto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

„U konkretnom slučaju u Malom Zvorniku naš opštinski odbor nije učestvovao ni u kakvim aktivnostima, već je reč o čoveku koji nije član SPS, niti rukovodstva, a bio je na našoj listi na lokalnim izborima kao grupa građana, i koji će biti isključen iz naše odborničke grupe“, obaćao je Dačić da neće biti milosti.

Međutim njegov koalicioni partner i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje nije bio zadovoljan. Štaviše, delovalo je kao neko ko veoma dobro zna tačan raspored kotlića i učesnika na „Fišerijadi“.

„Pa dobro, bili su i direktori najvećih javnih preduzeća u Srbiji su držali govore tim povodom, plaćali ljude, podsticali ljude na sve to, poput Srbijašume i tako dalje“, rekao je predsednik i dodao da je i predsednik opštinskog odbora SPS iz Uba bio na mitingu u tom mestu.

A kad je već krenula priča o socijalistima, predsednik je ovu priliku iskoristio da još jednom podseti na slučaj Igora Braunovića.

„Pa dobro, i direktori najvećih državih preduzeća u Srbiji su držali govore tim povodom, plaćali ljude, podsticali, poput direktora Srbija šuma“, naveo je Vučić i time potencijalno najavio nastavak, sad već tradicionalnog, disciplinovanja Dačića i socijalista.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare