Foto: Printscreen/TvPink, J. M. S./ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako o pevačici Severini Vučković misli "sve najgore" i dodao da je zadržavanje pevačice na srpskom graničnom prelazu bilo "mnogo glupo i potpuno nepotrebno". On je najavio da će narednih dana "biti ukinuti spiskovi ljudi", a koji su napravljeni zbog "verbalnog delikta", kako je ranije rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

„Nisam imao pojma, video sam da je objavljena vest, pa sam se trudio da probudim (Ivicu) Dačića da vidim o čemu se tu radi sa Severinom, koji se probudio u neko doba posle osam sati, te mi je rekao da nije privođena, već je samo na granici zadržana dva sata, ništa više“, rekao je Vučić za TV Pink.

„Ja mislim da je to, inače, mnogo glupo i potpuno nepotrebno i to ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim, nego mislim da je to glupo. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu koja hapsi svakog ko je pevao Tompsonovu pesmu…“, rekao je Aleksandar Vučić govoreći o pomenutim spiskovima.

On je naveo kako su „neki od ranije pravili pomenute spiskove, a na kojima se nalaze desetine ljudi“ i dodao kako će u „naredna dva ili tri dana sve to biti ukinuto“.

„Pustite ih sve, i tu (Selmu) Bajrami. To što mrze Srbiju, to govori o njima… Nećemo biti zemlja koja će da hapsi svakog ko peva Tompsona, a Severina priča gluposti po ceo dan, koga briga. Neka priča šta hoće“, izjavio je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/TvPink

Pevačicu ispitivali o Srebrenici, Oluji, ali i o njenoj podršci masovnim protestima protiv litijuma u Srbiji

Podsetimo, pevečica Severina Vučković je sinoć na granici sa Srbijom zadržana i sa njom su pripadnici MUP-a obavili informativni razgovor. Nakon razgovora njoj je dozvoljeno da uđe u Srbiju, ali je ona ipak odlučila da se vrati u Hrvatsku.

Severina je otkrila da je sinoć, dok je čekala na graničnom prelazu, ispitivana o svim izjavama koje su nadležni organi ocenili kao sporne.

„Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli da postavljaju pitanja šta mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskopavanja litijuma i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana“, navela je ona.

Severina Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Severina:“Zašto niste uhapsili Šolca kad je došao u Srbiji, a Nemačka je glasala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici“

Severina je tokom razgovora priupitala organe reda i kako to da nisu uhapsili Olafa Šolca koji je nedavno posetio Srbiju, iako je Nemačka glasala za Rezoluciju o Srebrenici.

„Kad su me pitali oko Srebrenice, policajac mi je rekao kako je morao da gugla šta sam govorila dok se vozio prema granici, pa sam ga upitala, kad je već guglao mene, da progugla izjave Milorada Dodika iz 2004. godine u emisiji Senada Hadžifejzovića, kada je rekao: ‘Znam šta je bilo u Srebrenici, bio je genocid’. ‘Imate to na Jutjubu’, nežno sam pokušala da ga podučim. Rekla sam mu, kad već gugla, da izgugla i Vučića koji je svojevremeno u Glini huškao Srbe i objašnjavao im da je to Srbija. Pitala sam organa reda i zašto nisu uhapsili nemačkog kancelara Olafa Šolca nedavno kad im je došao u posetu, budući je Nemačka glasala u Ujedinjenim nacijama za rezoluciju o Srebrenici“, rekla je još Severina.

Severinu zadržali na osnovu spiskova o „verbalnom deliktu“

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je potvrdio ranije danas da je granična policija Severinu zadržala na osnovu spiskova o „verbalnim deliktima“.

Severina je kasnije izjavila da neće dolaziti u Srbiju sve dok je na vlasti „diktator od kog beže i Srbi“, a onda su se oglasili advokat i funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović i članica Predsedništva SNS-a i potpredsednica Vlade Vojvodine Sandra Božić, koji su izneli niz uvreda na račun Vučkovićeve.

Inače, Severini su podršku pružili brojni fanovi iz Srbije i regiona, te domaće javne ličnosti poput Konstrakte, Sergeja Trifunovića, Bojane Vunturišević, Ane Mihajlovski i Slavena Došla. Podršku pevačici su pružili i pojedini predstavnici opozicije.

***

BONUS VIDEO – Srpski policajci na granici priveli Severinu. Ispitivali je o Oluji, Srebrenici, pretresli su joj auto…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare