Bratislav Gašić i Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je "imbecilan" predlog opozicije o izmenama dopunama Zakona o rudarstvu i energetici, te da opozicija ne želi da "uđe sa njim u ring" zato što se plaši njegovih odgovora u Skupštini.

Do kraja meseca očekuje se da poslanici započnu raspravu o iskopavanju litijuma, s obzirom na to da su poslanici opozicije predali zahtev održavanje vanredne sednice parlamenta. Predlog izmene i dopune Zakona o rudarstvu i energetici, koji je predala poslanica Ekološkog ustanka, Danijela Nestrović, danas je ponovo komentarisao predsednik Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

„Zakon je bukvalno imbecilan. Prenosili su reči ljudi sa Tvitera. Vi razumete da je neko takav zakon predložio Skupštinu, na stranu što je nepismeno i glupo“, rekao je Vučić.

„Plaše se da uđu u ring sa mnom“

On se osvrnuo i na to što nije dobio poziv da prisustvuje sednici Skupštine.

„Ja ih razumem, što bi me želeli? Najbolje da budu sami i da mogu da pričaju, a da niko ne može da im odgovori – Vučiću ti si šef mafije, ti ovakav, ti si onakav, brat ti je takav, otac i majka su ti takvi, svi su ti takvi… Ali to možete da radite kad udarate u džak, a džak ne odgovara. A ako uđete u ring morate da primite udarce, a oni ne žele da dobiju odgovor zato što znaju kako bi prošli u ringu“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vučić je reagovao i na intervju Petra Boškovića koji je u rekao za Nova.rs da je aktuelna vlast uništila moral vojnicima.

„Ja nisam zadovoljan na kom nam je nivou vojska i uvek sam prepun kritika. Ali porediti današnju vojsku u odnosu na onu u kojoj je gospodin Bošković vedrio i oblačio…. Ja sam ga zatekao u Ministarstvu odbrane, ali ne želim da ga lično napadam, a imao bih šta da kažem. Jedino što mogu sada da saopštim to je da je vojska najmanje 10 puta jača nego što je bila. Što se tiče stanja i zadovljstva vojnika, tad nisu imali nijedne čizme. Pogledajte sada vašu vojsku, narode… Pogledajte kako nam vojnici danas izgledaju, kao u najbolje opremljenim vojskama širom sveta“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare