aleksandar vučić
Aleksandar Vučić, obraćanje Foto: Facebook/Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti rušenja vlasti na ulicama i da će se u Srbiji vlast birati na izborima, te da on nikada neće napustiti zemlju, uprkos današnjim brojnim porukama da će biti proteran preko Drine.

„Meni je Srbija sve, živim za Srbiju, sve ove godine sam živeo za rešavanje svakog problema u Srbiji, borio se za svaku pobedu u sportu, kulturi, pre svega ekonomiji, ali i politici“, poručio je Vučić u video obraćanju na svom Fejsbuk nalogu.

Osvrnuo se na temu iskopavanja litijuma i proteste protiv toga i rekao da malo ko zna kako će to izgledati, a ponovio je da bilo kakvog kopanja neće biti još najmanje dve godine.

„Zašto onda sada ovolika tenzija, zato što im potrebno rušenje vlasti i moje rušenje“, naveo je Vučić.

Podsetio je na stav javnosti da je potrebno da se o ispitivanju i iskopavanju litijuma u Srbiji pita struka, rekavši da pojedini nisu bili zadovoljni ni kada je oformljen „najbolji mogući zdravstveni tim“, jer su neki smatrali da to nisu najbolji lekari u Srbiji, već su to „Topalko, Seka Aleksić i Ceca Bojković“.

„Je l’ stvarno verujete da oni više vole Srbiju nego ja, je l’ stvarno verujete da bih ja da zatrujem Srbiju, a oni da je čuvaju od mene koji bi da je zatrujem“, upitao je Vučić.

Istakao je da ne veruje da je moguće da građani veruju da on kao predsednik, kome ističe mandat za dve godine, želi da otruje „naše ljude na kraju svog mandata“.

„Ne znam da li ćemo to podržati, hoće li biti ili neće biti nečega, o tome ćemo odluke donositi u mesecima i godinama pred nama, ali znam da ću uvek biti na strani naroda, štitiću narod i nikada neću dozvoliti da se ijedno dete, starac ili starica razbole zbog zbog naše političke neodgovornosti“, poručio je predsednik Srbije.

***

BONUS VIDEO – Protesti protiv iskopavanja litijuma u G.Milanovcu,Kruševcu i Zaječaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare