Aleksandar Vučić i Branko Ružić Foto:EPA-EFE/JAKUB GAVLAK/A.H./ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je gostovanje funkcionera Socijalističke partije Srbije, Branka Ružića na N1, rekavši da je "sit ucenjivača" i da će se sve promeniti rekonstrukcijom Vlade Srbije.

„On je uvek imao potrebu da im se dodvorava. Neću previše stvari da iznesem, ali sam uvek prezirao ljude koji nemaju svoj stav, a uvek glume da imaju svoj stav. Ne kažemo mi da Đilas ima 619 miliona, nemoj da lažeš, to kaže Đilas. Samo nemoj da obmanjuješ javnost. Ovo drugo što misliš o nama, koliko god nas ne voliš, pošto Vučić nije čovek, već je sistem koji je ne znam šta… E, taj Vučić je stvorio taj sistem koji vi nikad nećete moći da stvorite“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ...

On se potom osvrnuo na to da li je SNS potreban SPS.

„Mi smo slabi i jadni, i uvek smo tražili njihovu podršku, jer nam je bila potrebna Ružićeva pamet, jer mi svoju pamet nemamo. Saglasan sam sa njim i nemam nikakav problem, a sve će to biti uređeno rekonsturkcijom vlade. Prilično sam sit svih ucenjivača iz SPS-a, SNS, ne pravim razliku. Svih ucenjivača sa ove druge strane… Do 2027. imamo vremena, pa će onda narod imati priliku da odluči. Od malih partnera, da ne pričam koliko sam sit – od sklanjanja iz skupštine kad im ne odgovara nešto, da mi drže pridike“, rekao je on.

Gostujući u emisiji “Iza vesti” na N1, Branko Ružić je odgovorio na nekoliko škakljivih pitanja.

Prvo je bilo – da li je njegova odluka da dođe u emisiju lična ili politička?

“Ovo jeste lična odluka, a imajući u vidu da se bavim politikom, može da se kaže i da je politička odluka“, kazao je Ružić.

Na pitanje dokle je Srbija dogurala, ako je političarima u vlasti zabranjeno na gostuju na N1, Ružić je rekao:

„Ja ne bih rekao da je tako. Ja sam uvek zalagao da ne budemo u rovovima, ta jednosmerna ulica je greška, jer kad to ne bi bio slučaj, objektivnije bi se informisala javnost… Ne volim nikakva ekstremna karakterisanja, mogu da zamarim medijima poput vašeg, da ste i vi jednim delom postali jednosmerno orijentisani“.

Na rečenicu novinarke da je lidera SPS Ivicu Dačića zvala u septembru dva puta, kao i ministarku Slavicu Đukić Dejanović, ali da nisu žele da gostuju na N1, Ružić kaže:

“Ja sam bio četiri puta ministar. Kad god sam bio ministar, uvek sam prihvatao vaše pozive. Da li neko ima političke odluke… Znate, imate onaj manir, a ja nisam sklon da ga prihvatim – što se kičma više saginje, to vam je zadnjica na višem položaju. Taj manir u Srbiji više nije potreban, ponekad je potrebno imati i kičmu“.

Rekao je i da SNS nije “pojela” SPS.

“Da li donosimo odluke unisono, uglavnom da. Nekad je bolje igrati unisono, ali da prethodno dobro promislite o toj ideji“, istakao je Ružić.

Komentarišući najavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će boje autobusa GSP ubuduće biti plave, rekao da Šapić vodi „infantilnu politiku“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare