Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/RTS

Vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik države Aleksandar Vučić poručio je da je veoma zadovoljan pokaznim gađanjima izvedenim na Pasuljanskim livadama i da ih ocenjuje sa vrlo dobro.

“Mogli ste da vidite da su 743 pripadnika Vojske Srbije danas učestvovala u gađanju što novim, što modernizovanim sredstvima Vojske Srbije. Ono što je bio primarni cilj je da se vežba na uspostavljanju koordinacije i direktne veze između dronova, onoga čime iz vazduha osmatramo stanje na zemlji i naših vatrenih položaja, da brže reaguju naše jedinice na terenu, da brže ispaljuju projektile, da bolje pogađaju, preciznije i tačnije“, rekao je Vučić.

Ukazao je da će država još više da ulaže u bespilotne letelice.

“Očekujemo dolazak dronova ‘kamikaza‘ prvih količina pre kraja ove godine. Njih smo već naručili i kupili“, naveo je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/RTS

Poručio je i da ćemo nastaviti da ulažemo preko Vojno-tehničkog instituta u sosptvenu prozvodnju dronova.

“Kako onih koji služe za nagledanje i posmatranje, tako i onih koji će da budu naoružani značajnim teretom kako raketama tako i teškim bombama“, istakao je Vučić.

Poručio je da naš Generlaštab svakodnevno prati događaje u Ukrajini i učimo iz njihovog iskustva.

„Tamo se vidi strahoviti značaj upotrebe raketne artiljerije, zato ulažemo u modularni ‘oganj‘, ‘grad‘ u sve sisteme kojima možemo dalje da unapređujemo naše odbrambene sposobnosti i kapacitete“, dodao je Vučić.

Ukazao je da je važno da vojnici budu obučeni na modernim sredstvima.

„I toj oblasti kao i u svim drugim mi kada završimo fakultet mislimo da smo završili sa školovanjem i onda ceo život drugima solimo pamet kako smo bili uspešni i završili fakultet, ne računajući da moramo još tri, četiri fakulteta tokom života da završimo da bismo mogli da idemo u korak sa svetom“, naglasio je Vučić.

„Naše je da se pripremamo i da budemo odvraćajući faktor za svakoga ko bi želeo da izvrši agresiju na našu zemlju. Ogromna su naša ulaganja u armiju i vojsku i mi drugačije da opstanemo na ovom trusnom geopolitičkom području ne možemo – osim da budemo jaki i još jači nego što smo danas“, zaključio je Vučić.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar