Aleksandar Vučić, Svesrpski sabor Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se večeras povodom teksta "Nove" pod nazivom "Gruško brzo napustio Srbiju, Putin nije hteo da se javi Vučiću" koji će se sutra naći na kioscima i tom prilikom je naveo da "nijednom nije pokušao da razgovara" sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vučić je u objavi na Instagramu naveo i kako ima „veoma korektne odnose sa Rusijom“.

„Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan“, napisao je Vučić.

Inače, u sutrašnjem broju novina „Nova“ možete pročitati o nedavnoj poseti zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška, koji je napustio Srbiju ubrzo nakon susreta sa predsednikom Vučićem koji je održan u utorak, nazadovoljan epilogom sastanka na Andrićevom vencu.

U tekstu koji je ranije danas objavljen u onlajn izdanju na portalu Nova.rs, a sutra će se naći na kioscima, izvor iz vrha vlasti naveo je da je gost iz Moskve otkazao ranije dogovorene obaveze u prestonici Srbije, a povod za takvu odluku bio je Vučićev odgovor na pitanje kako srpsko oružje završava na ukrajinskom frontu.

Prema rečima izvora „Nove“ iz vrha vlasti, gost iz Rusije nije prihvatio argumentaciju da Srbija nema uticaj na to gde će njeno oružje da završi nakon što ga proda.

Sagovornici „Nove“ dodali su i da „problemi u komunikaciji“ koji su nastali tokom sastanka sa Gruškom nisu jedini i da, za razliku zamenika Sergeja Lavrova sa kojim je Vučić ipak uspeo da razgovara, takvu vrstu sreće nije imao kad je u pitanju predsednik Rusije, Vladimir Putin.

„Vučić je tri puta zvao Putina, ali on nije hteo da mu se javi. To je jedna vrsta poruke i svi je vrlo dobro razumeju. Bilo je pokušaja da se komunikacija popravi preko Aleksandra Babakova, zamenika predsednika Državne dume Rusije, ali to je bilo bezuspešno“, naveo je naš sagovornik.

***

BONUS VIDEO – Vučić opet poziva na razgovor o litijumu, protivnici iskopavanja u dijalog ne veruju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare