Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/TvPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u petak u Beogradu imati dug bilateralni sastanak sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem, a među temama razgovara biće i mineralne sirovine, odnosno srpski litijum.

„Razgovaraćemo o evropskom putu Srbije, o svim našim političkim odnosima, dakle u vezi je vezano je i za Kosovo i stanje u regionu, ali i za razvoj naše ekonomije kroz agendu rasta i reformski plan i pridruživanju jedinstvenom evropskom tržištu“, rekao je Vučić novinarima u Londonu.

„Ali istovremeno ćemo razgovarati o onome što je tema tog dana. Tog dana dolazi i potpredsednik Evropske komisije Maro Ševčović, doći će predsednici Evropske banke za obnovu i razvoj, doće predsednici KFV-a, Italijanske razvojne banke, ono što ej iznenađenje doći će glavni šef Mercedes-Benza“, dodao je on.

Vučić je rekao da sledi potpisivanje memoranduma o razumevanju oko mineralnih sirovina, a koje će potpisati Ministarstvo rudarstva i energetike sa Evropskom unijom.

„Ono što je za nas važno je da sve ove institucije koje sam pomenuo, zajedno sa predstavnicima naše Vlade potpišu zajedničku želju o jednom sveukupnom vrednosnom lancu koji bi u Srbiji trebalo da se formira od litijuma, litijumskih baterija do električnih automobila“, rekao je Vučić.

„Ne potpisuje se sad kopanje“, rekao je Vučić o najavljenom sastanku u petak.

***

BONUS VIDEO – Vlada i zvanično oživela projekat Jadar: Uredba je doneta samo par dana pred dolazak visokih zvaničnika EU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare