Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako ne isključuje mogućnost da će Grčka na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

„Nisam siguran kako će Grčka da glasa, ne isključujem mogućnost da će podržati Rezoluciju“, rekao je Vućić u Dnevniku RTS-a.

„Njihov izbor. Oni su suverena zemlja, ali je važno da ćemo u budućnosti znati kakav je njihov odnos prema Srbiji“, dodao je on.

On je rekao kako mnoge zemlje koje će podržati ovu rezoluciju „nemaju odgovore na neka osnovna pitanja“.

„Zašto ova rezolucija? Kome služi? Zašto u ovom trenutku? Šta se time postiže? Da li će do dovesti do mira i stabilnosti ili dalje nestabilnosti? I na sve to ne možete dobiti ni konkretan ni pozitivan odgovor“, izjavio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao kako očekuje da će manje od 100 zemalja od 193 podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, dodavši da sve ispod 100 znači „ozbiljnu podelu“.

„Razgovarao sam sa našim prijateljima, oni očekuju više od 100 glasova „Za“ od 193 zemlje, a mi očekujemo da imaju manje od 100 glasova „Za“. Sve što budu imali ispod znači ozbiljnu podelu“, rekao je Vučić.

„Dobar deo ljudi neće ući na glasanje, mnoge muslimanske zemlje neće ući jer se plaše reakcije (velikih sila)“, zaključio je on.

***

BONUS VIDEO – U Rezoluciji nema nijedne rečenice koja govori o kolektivnoj odgovornosti naroda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare