Aleksandar Vučić predsednik Srbije obraćanje naciji Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegova ponuda onima koji ga kritikuju – rapisivanje referenduma za opoziv predsednika Republike.

„Da ne mislite da ću držati vlast po svaku cenu, moja ponuda je da ne biste razvlačili naš narod svakoga dana, podnesite zahtev vas 80, 75 potpisa, obezbediću vam ostatak i idemo na referendum o opozivu predsednika do kraja godine. Pričam političarima – vi to ne radite zbog litijuma nego zbog mene, hoćete meni da vidite leđa. Nema problema“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da daje javno obećanje i da može doći do dogovora da li bi referednum bio u decembru, martu…

Odgovarajući na konstaticiju novinarke N1 da 70 poslanika opozicije ne mogu pokrenuti proceduru za njegov opoziv, Vučić je rekao da je svestan toga, te da će zato, ukoliko opozicija sakupi 70 glasova, zamoliti predsednika SNS Miloša Vučevića da poslanici SNS glasaju za referendum o njegovom opozivu, da bi obezbedili dvotrećinsku većinu.

„A ja sam spreman da pomognem ljudima u opoziciji koji to žele. Da dođu do te dve trećine, zamoliću svog prijatelja Miloša Vučevića da poslanici Srpske napredne stranke prihvate taj zahtev i da se ide u proceduru opoziva predsednika Republike koja mora da prođe referendumsku proceduru sa odgovorom da ili ne. Ili za ili protiv, kako će već da bude referendumsko pitanje postavljeno. Sve što sam vam rekao je baš u skladu sa Ustavom Republike Srbije“, rekao je Vučić.

Dodao je da su spremni da pomognu opoziciji na svaki način, da je čak naveo i rokove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare