Miloš Vučević, Aleksandar Vučić i Siniša Mali Foto:Screenshot/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas konačno objaviti ime mandatara za sastav nove Vlade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu buducnostsrbijeav snimak na kojem se vide on, Danilo Vučić, Siniša Mali, Miloš Vučević i predsednikova savetnica za medije (iza kamere) Suzana Vasiljević.

„Pokušavam da od Malog i Vučevića saznam pre 16h ko je mandatar za sastav nove vlade, pa da to objavim danas u 17h. Dobro mi ide, uskoro će mi valjda saopštiti. I sve to uz dobro srpsko pivo u restoranu Džejmija Olivera u Beogradu na vodi“, napisao je Vučić.

Inače, da će danas biti poznato ime mandatara objavljeno je juče, nakon što je portal Nova.rs podsetio da je istekao još jedan rok koji je Vučić dao. Naime, konsultacije za novog mandatara završene su još 4. marta, dok će odluka biti saopštena tek danas, 30. marta.

Međutim, Vučić je 22. marta tokom televizijskog gostovanja na TV Prva jednom već pomerio datum kada ćemo saznati ko će biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije, kada je rekao kako veruje da „ćemo u roku od sedam dana imati mandatara“.

Prethodno je 6. marta Vučić na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke rekao kako je lider naprednjaka Miloš Vučević tada „predložio da se za ime mandatara sačeka još 7-10 dana“.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, zakonski rok za formiranje Vlade je 90 dana od konstituisanja Narodne skupštine, što znači da je krajnji zakonski rok za formiranje Vlade 6. maj, jer je parlament konstituisan 6. februara. Inače, od 1. do 6. maja su prvomajski i uskršnji praznici.

BONUS VIDEO Veljko Lalić o mandataru nove Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare