Pariz, Olimpijske igre, otvaranje
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić i Brigit Makron Foto: Valentine CHAPUIS / AFP / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio u Parizu da se poseta francuskog predsednika Emauele Makrona Srbiji može očekivati do 5, 6. septembra, navodeći da zna tačan datum, ali ne može da kaže jer je takav protokol.

„Velika poseta posle nemačkog kancelara Šolca i pre toga kineskog predsednika Sia. Malo je svetskih lidera imalo takve posete u tako kratkom roku“, rekao je Vučić novinarima u Parizu gde je povodom Olimpijskih igara.

Vučić je naveo da je je Srbija među prvih sedam zemalja u svetu, po visinama nagrada za sportiste koji osvoje medalju na letnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

„Zbog toga nam zavide iz mnogo razvijenijih zemalja, ne samo iz regiona“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u „Srpskoj kući“ u Parizu.

On je ocenio da je ceremonija otvaranja Olimpijskih igara sinoć bila za različite ukuse, kao i da je bilo delova koji se nekima možda nisu sviđali, ali da mediji u Srbiji o tome pišu u zavisnosti pod čijim su uticajem, da li su „proruski“ ili „prozapadni“.

„U svim našim medijima proruskim vidite samo negativne tekstove o Olimpijadi, ovi drugi su dobili nalog da pišu sve pozitivno“, ocenio je Vučić.

Vučić, koji je u Parizu prisustvovao otvaranju OI, kaže da je razgovarao sa većinom sportista pre nego što su došli na Olimpijadu, kao i da srpske ekipe odlikuje to što nema „kupljenih sportista“, odnosno sportista iz drugih zemalja kojima je dato državljanstvo samo da bi predstavljali Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare