Tanjug/Rade Prelic/Karton revolucija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je Asija Selmana člana "Karton revolucije" iz Bosne i Hercegovine da je vodio demonstracije za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, a da je sada došao u Srbiju da mu objašnjava kako treba da bude protiv kopanja litijuma. Usledio je i odgovor Selmana koji kaže da Vučić laže, te da ga je zaboleo govor o važnosti jedinstva ljudi iz regiona u borbi za vodu, vazduh i hranu.

U svom dvočasovnom gostovanju na televiziji „Prva“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić pored toga što je, uglavnom, govorio o visokoj politici, osvrnuo se i na protest protiv litijuma koji je održan u petak u Loznici.

„Doveli mi Adija Selmana ili Amija Selmana, kako god hoćete, iz Tuzle koji je vodio demonstracije za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, da mi objašnjava da ja trebam da budem protiv toga, kao što je trebalo da budemo za Rezoluciju o genocidu“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/TV Prva

Zbog tih optužbi, oglasio se i Adi Selman, koji je inače jedan od dvojice momaka koji predstavljaju organizaciju „Karton revolucija“.

U video odgovoru na ove optužbe, momci iz Karton revolucije demantovali su Vučićeve navode dodajući da su imali dva javna istupa kada je reč o Rezoluciji o Srebrenici.

PROČITAJTE JOŠ:

„U prvom smo objasnili kako režimski političari namerno dižu tenzije pričama o prošlosti, dok je Srebrenica danas i u budućnosti mrtav grad. Drugi u kojoj smo kazali kako izdajnička vlast u Bosni uz podršku izdajničke vlasti u Srbiji iskoristila Rezoluciju kako bi se potisnula priča o Rudniku litijuma na Majevici“, poručili su oni.

Selman je dodao da predsednik Vučić laže kada kaže da je on vodio neke“izmišljene proteste za Rezoluciju“.

„Ako se pitate zašto to rade, odgovor je veoma jednostavan. Režim je zaboleo moj govor o važnosti jedinstva svih nas u borbi za opstanak na ovim prostorima u borbi za vodu, zrak i hranu. Politika se boji ujedinjenog naroda upravo onakvog kakav je bio u petak u Loznici“, kazali su iz „Karton revolucije“.

Šta je Adi Selman rekao na protestu pogledajte u ovom videu:

„Karton revolucija“ je pokret koji, kako navode na svom sajtu, kroz konkretan aktivizam želi da ukaže na kriminal, kriminogene ljude i nepravdu koja nas okružuje u celom regionu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare