Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da snage u Prištini i Sarajevu priželjkuju da NATO interveniše na ovom prostoru protiv Srbije.

„Oni priželjkuju sukob i interevenciju NATO. To je zajedničko za snage u Prištini, Sarajevu i mnoge druge..Pošto NATO, naravno, nije imao hrabrosti da napadne Rusiju, da su imali principe valjda bi to uradili kad su napali malenu Srbiju. Malo su promenili te moralne principe, a pošto je Srbija suviše mala i nije nuklearna sila, ne može da se suprostavi njima…“ rekao je Vučić i dodao:

„Zato je njima važno da Srbiju isprovociraju i da napravimo nešto zbog čega bi NATO mogao da interveniše, ne bi li Srbija konačno bila slomljena. I kad bi Srbija prihvatila sve što oni traže i rade, jer ono juče su nedvosmisleni pozivi na rat, to je jasno markiranje i targetiranje i šta u stvari mora da bude odgovor na apsolutno nepostojuću velikosrpsku politiku… A taj odgovor je kraj Srbije“, rekao je on.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je juče u Sreberenici nedvosmisleno upućen poziv na rat sa Srbijom, optužujući političare i javnost u regionu da pokušavaju našu državu da uvuku u sukob sa NATO paktom. On je analizirao rad stranih i srpskih medija, navodeći da on razume demokratiju za razliku od mnogih i da je zbog toga ovde moguće njega nazvati – „zlikovcem, ubicom i diktatorom“.

Vučić je rekao da je Srbija kupila 5 tona zlata i da su nam, kako je rekao, rezerve na „najvišem nivou“.

„Vodimo veliku bitku za ispunjavanje rokova koje smo sebi postavila, a koji su vezani za EXPO. U najvećoj meri uspevamo u tome“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare