Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kineski ministar odbrane Vei Fenghe razgovarali su o unapređenju saradnje i spremnosti za jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Srbije i Kine, saopštilo je predsedništvo.

Vučić je naveo da je poseta ministra Veija „još jedna potvrda čeličnog prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva Srbije i Kine“.

„Srbija i njeni nadležni resori spremni su da zajedno sa Kinom i Ministarstvom nacionalne odbrane Kine rade na daljem razvoju sveukupnih odnosa dve zemlje, posebno u oblasti vojnoekonomske, vojnomedicinske i vojnoobrazovne saradnje“, rekao je Vučić.

Sagovornici su se saglasili da je tradicionalno prijateljstvo dve zemlje dobilo zamah tokom posete predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji 2016. godine.

Vučić je izrazio zahvalnost na pomoći Kine Srbiji tokom pandemije koronavirusa.

U razgovoru je konstatovano da je jedna od važnih karakteristika čvrstih bilateralnih odnosa i učešće Srbije u mehanizmu saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i inicijativa Pojas i put.

Vučić je ponovio stav Srbije kada je u pitanju podrška politici jedne Kine i dodao da izuzetno ceni dosledan stav Kine u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Predsednik je istakao zadovoljstvo dinamičnim razvojem vojne saradnje Srbije i Kine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare