Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/TV Prva

Predesdnik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na televiziji Prva da će crveni alarm biti najverovatnije do utorka.

„Biće još hapšenja, sve proveravamo, biće to završeno. Crveni alarm biće do utorka „, rekao je Vučić.

On dodaje da je napad bio dobro osmišljen i da će povređeni žandarm biti odlikovan.

Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/TV Prva

„Za mene je to nešto što je dobro odrađen posao. Hvala mu na tome. Po svim statistikama Srbija je jedna od najbezbednijih država u Evropi, a Beograd jedan od najbezbednijih gradova. Mi milosti prema teroristima i terorizmu nećemo imati“, kazao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučić je rekao da je u Evropi dolazi do promena.

„Evropska komisija će biti radikalno antiruska. Dobijate gospođu Kalas kojoj je zabranjen ulazak u Rusiju, kakva je to poruka? To je poruka otpora kažu u Evropi“, rekao je Vučić.

Govoreći o pitanju Republike Srpske, Vučić je rekao da u Evropi razmišljaju da u RS postave nekoga, a da Srbija neće prihvatiti nikakvog lidera koji je „oktroisan“ već onog kog su građani Republike Srpske birali.

„Mislim da su ušli u fazi nagovaranja onih koji treba da donesu presudu protiv Dodika. Osmišljena je reakcija koja nije samo politička. Za nas je važno da sačuvamo mir“, rekao je predsednik, te dodao da „ludilo u Ukrajini i Rusiji neće da stane“.

Vučić je rekao da ćemo imati „mnogo problema sa strujom“.

„Moraćemo da radimo i da ulažemo mnogo para, ali ćemo imati struje. Ogromnu cenu ćemo da platimo, milijarde i milijarde evra ćemo morati da uložimo“, rekao je Vučić.

Kako je rekao Hrvatska ne bi imala ništa da nema nukleraku u Kršku, i da su uvek imali pametnije rukovodstvo.

Govoreći o današnjim izborima u Francuskoj Vučić je rekao da svi mediji pišu o tome da postoji veliki strah od pobede desnice u Francuskoj.

„Pustite što iskreno mislim da nam je Makron bio neizmerna podrša uvek, ja svoj stav ne menjam onako kako vetar duva. Ne smem ni da vam kažem koliko je puta Makron Srbiji pomogao i hvala mu na tome. Svi mediji bruje o orgmonom strahu Evrope, lažu, to je narativ koji se pravi, tačno u okruženju oko nas, šta god mi da uradimo Srbi dižu glavu i oni su problem. Oni imaju isti modus operandi, lupetaju iste gluposti kao da se ništa nije promenilo, a sve se menja. To je kao što imate protivnike koji misle da će upasti u Skupštinu kako bi preuzeli vlast. Pa vi ih pustite i onda ibacujete jedno po jedno naglavačke. Kod nas je sve inverzno. Imate zemlje u regionu koje kažu da je marioneta jedino onaj koji nije, a njima je normalno dodvoravanje Zapadu“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare