Djordje Vukadinovic i Nikola Tomic
Đorđe Vukadinović i Nikola Tomić Foto:Nova S

Zašto Srbija još uvek nema vladu. Ostalo je osam dana do isteka roka, koji je predsednik Srbije i predsednik SNS-a sam sebi nametnuo. Da li se čeka razrešenje nekih nesuglasica unutar vladajuće stranke, da li se čekaju neki signali spolja u "Među nama" govore Đorđe Vukadinović politički analitičar i bivši poslanik i novinar Nikola Tomić.

Ovo je treći rok koji se zadaje za formiranje vlade, taj rok je bio kad se predsednik vrati iz Vašingtona, ali ni tad nije objavljen konačan rezultat.

„Stvar je kompleksnija. Ima i pokazivanja moći, čak više unutar SNS-a gde ljudi čekaju šta će biti sa njima i njihovim političkim sudbinama, sa njihvoim karijerima.. Ima pokazivanja moći ka koalicionim partnerima i sve je u vezi sa izborima 2022. Reorganizovanje snaga za predsedničke, beogradske, pa i moguće vanredne parlamentarne izbore“, kaže Tomić i dodaje da je, po njemu, vreme da se stvari privedu kraju posle odlaska Grenela iz Beograda.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je ovo kupovina vremena i to iz više razloga:

„Što kasnije počne da teče taj sat to će Vlada odnosno Skupština duže trajati. To ne deluje strašno značajno, ali ne deluje zanemarivo. Vučić voli da živi u fazi neizvesnosti, kad nema prave onda se pravi lažna neizvesnost da njemu i njegovim savetnicima, konsultantima vole da prave famu ni oko čega. Mediji su naterani da se bave besmislenim spekulacijama da li će SPS i Šapić da budu ili ne u Vladi“, rekao je Vukadinović.

O čemu su gosti emisije „Među nama“ govorili pogledajte u video prilogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar