Predrag Voštinić Kraljevo protest Foto:N1

Aktivista Lokalnog fronta Predrag Voštinić govorio je na večerašnjem protestu "Srbija protiv nasilja" u Kraljevu i osvrnuo se na pretrpljeni napad, kada ga je s bicikla oborio automobil, poručivši predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je "besprizorni lažov", te da nikada nije rekao da je taj napad bio pokušaj ubistva.

„Niko od nas pojedinačno nije skupio ove ljude, nije niko došao ovde zato što je neko dobar čovek – nego zato što ste vi dobri ljudi. Vi reagujete na nepravdu. Ne postoji takav idealan čovek koji će stati ni ispred vas ni na čelo ove zemlje, ali postoje ovi ljudi koji su spremni na svaku nepravdu u svakom gradu da se pojave i kažu – dosta je bilo“, rekao je Voštinić i zamolio građane da reaguju na nepravde u svojim gradovima.

On je istakao da „mi ne možemo više da se oslonimo na ove nezrele ljude u institucijama, na ove porobljene ljude koji rade za smešne pare i plaše se gubitka posla“.

„Ne plašite se vi gubitka posla jadnici bedni, nego se plašite samo da ne ostanete bez plate. A ti, lažove besprizorni, nisam nikad rekao da je ovo bio pokušaj ubistva. To si ti rekao, pa ćeš morati da dokazuješ. Time se ti bavi, ja se neću baviti. Meni je važno da ova istina postane svima dostupna, ne zbog tebe, ne zbog mene, nego da ja u svim ovim porukama i svim ovim ljudima ne moram da govorim – nemojte, nemojte, ipak je posao za policiju. Samo da ja više ne moram da smirujem ljude, lažovčino jedna besprizorna“, rekao je aktivista Lokalnog fronta.

Voštinić je na kraju obraćanja naveo da će Lokalni front sigurno biti front i da će ga povesti.

Podsetimo, aktivista Lokalnog fronta Predrag Voštinić napadnut je u nedelju uveče, kada ga je s bicikla oborio vozač automobila novosadskih tablica. Kako su navele njegove kolege aktivisti, ovde nije reč o slučajnosti, već o otvorenom napadu za koji još nije utvrđen motiv. Opozicija, pak, smatra da je Voštinić mnogo puta bio meta napada zbog kritika upućenih vlastima u Srbiji, te da se ovde radi o pokušaju ubistva.

***

BONUS VIDEO: Radomir Lazović na protestu protiv nasilja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare