Vojislav Mihailović Skupština Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović izjavio je danas da je vlast odlučila da sruši Generalštab i ocenio da Beograđani to neće dozvoliti.

„Vlast je rešena da po svaku cenu sruši Generalštab kako bi od njega i dela Ulice kneza Miloša -koji je bio prvi vojni i administrativni centar od Turaka oslobođene Srbije – napravila balkanski Las Vegas američkog investitora. Beograđani to neće dopustiti“, poručio je u pisanoj izjavi Mihailović.

On je osudio „postavljanje partijskih poslušnika“ na mesta direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture „čiji će zadatak biti da skinu oznaku zaštićenog kulturnog dobra sa zgrade Generalštaba i dela Ulice kneza Miloša u Beogradu“.

PROČITAJTE JOŠ...

Mihajlović je upozorio vlast da projekat neće proći bez borbe i protesta građana.

„Pokret obnove Kraljevine Srbije biće među prvima koji će pozvati članstvo i simpatizere da u saradnji sa drugim slobodoljubivim organizacijama protestnim okupljanjima sprečimo novo srpsko poniženje, ovoga puta u srcu prestonog grada“, istakao je Mihailović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare