Protest prosvetnih radnika ispsred Skupštine Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula, školska nastavnica, izjavila je danas da se vlast krije iza zakona i procedura, koje očigledno ne rade, ponavljanjem da sistem nije zakazao.

Prema njenim rečima – to je tačno, jer svi prosvetni radnici, roditelji, đaci znaju da sistem ne postoji.

“Majka nezadovoljna ocenom svoga deteta vređala, a onda pretukla nastavnicu tako što je lupala njenom glavom o pod. Ovo nije scena iz nekog horor filma već novi akt nasilja usmeren prema prosvetnim radnicima” izjavila je Šerbula, koja je potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i nastavnica u školi.

PROČITAJTE JOŠ...

Šerbula podseća da je samo pre nekoliko dana u drugoj školi učenik napao svoga nastavnika, kao i da je tako iz dana dana.

“Režim SNS-a se krije iza zakona i procedura koje očigledno ne rade ponavljajući da sistem nije zakazao. I nije, svi prosvetni radnici, roditelji, đaci znaju da sistem ne postoji. Nastava se odvija samo zahvaljujući ljubavi i entuzijazmu prosvetnih radnika koji za nikada manje plate ulaze u učionice i pokušavaju da nastave da uče našu decu ne samo lekcije iz udžbenika već i da ih nauče one mnogo važnije lekcije o tome kako da budu dobri ljudi” ističe Šerbula.

Šerbula naglašava da im je sve teže u tome jer se nasilje emituje sa vrha vlasti, iz medija i tako postaje prihvatljivo, a jedini način da spasimo Srbiju, prosvetne i zdravstvene radnike, ali i svu našu decu jeste da sprovedemo strategiju borbe protiv nasilja, koju je Stranka slobode i pravde odmah nakon majskih tragedija predložila, u koju moraju biti uključeni svi i koja će poći od nulte tolerancije za bilo kakav vid agresije.

“Teško je očekivati da će vlast koja je bazirana na agresiji i nasilju krenuti u izradu takve strategije, ali zato mogu odmah da donesu odluku da samo đaci mogu da ulaze u školsko dvorište i školsku zgradu, a roditelji moraju da se najave kod razrednog starešine. To bi bio dokaz da su ovoj vlasti kojoj je obrazovanje poslenja rupa na svirali, životi učitelja, nastavnika i profesora zaista važni. Sve drugo biće signal da su bezvredni. Gospođo Đukić Dejanović na Vas je red” zaključila je Šerbula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar