Marinika Tepić u Subotici Foto:SSP

Viši sud u Požarevcu poništio je rešenje izborne komisije opštine Veliko Gradište o odbacivanju liste Srbija protiv nasilja, čime je lista vraćena na ponovno odlučivanje.

Da podsetimo, komisija je na sednici 26. novembra donela odluku o odbacivanju liste navodeći kao razlog to da je podneta od strane lica koje nije ovlašćeno po zakonu.

Protiv ove odluke, podneta je žalba 1. decembra, po kojoj je Viši sud u Požarevcu odlučivao juče.

Veće je tumačenjem našeg koalicionog sporazuma i ostalih dokumenata doneo rešenje o odbacivanju odluke, čime je lista vraćena na ponovno odlučivanje u opštinsku komisiju.

„Odluka Višeg suda vraća veru u institucije sistema pokazajući da i te kako postoje stručni, odgovorni i savesni ljudi, koji svoj posao rade u interesu građana. Nadamo se da će posle ovakve odluke članovi stručnog dela komisije osloboditi pritisaka i doneti rešenje koje je u skladu sa zakonom“, kaže Miloš Ivanović, predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Veliko Gradište i prvi na listi „Srbija protiv nasilja“ Pek Dunav – Stig  – Za život ovde.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaje da dodatni problem predstavlja činjenica da se trinaest dana pre izbora bave pitanjem statusa liste umesto da se koncentrišu na kampanju, što je još jedan dokaz neravnopravnih uslova u ovoj trci.

„Na kraju, pozivam sve političke aktere, a posebno predstavnike vodeće stranke u prethodnim godinama, da izbore ne koristimo kao međusobni rat, već kao priliku da predstavimo svoje poglede na budućnost i razvoj Velikog Gradišta“, poručuje Ivanović.

BONUS VIDEO: Da li će SNS da kazni SPS?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar