Đorđe Stanković, Foto: Filip Krainčanič/Nova.rs

Izbori na biračkom mestu broj 10 u Nišu, na kome je prema rečima kandidata za gradonačelnika Niša na nedavnim izborima Đorđa Stankovića došlo do falsifikovanja zapisnika i promene broja glasova za Rusku stranku, takođe su na putu da budu ponovljeni.

„Još jedna dobra vest! Usvojena je još jedna važna žalba koju su zajedno četiri opozicione grupacije podnele Višem sudu u Nišu! Biračko mesto br 10 na kome je došlo do falsifikovanja zapisnika i promene broja glasova za Rusku stranku je takođe na putu da bude ponovljeno! Sada se proces vraća Gradskoj izbornoj komisiji, koja ovo može jako brzo da utvrdi i pokrene postupak za ponavljanje. Fudbalskim rečnikom, igraju se produžeci, za koga navijate!?“, naveo je Stanković na društvenoj mreži „Iks“.

Podsetimo, predstavnici opozicije zatražili su od Višeg suda u Nišu da poništi izbore za odbornike Skupštine grada na biračkim mestima 10 i 18 u opštini Medijana i pozvali građane sa teritorije te opštine da u nedelju svi glasaju za listu „Ujedinjeni – Nada za Niš“ na ponovljenim opštinskim izborima na biračkim mestima broj 14 i broj 16, takođe u opštini Medijana.

Inače, Viši sud u Nišu saopštio je danas da je do sada rešen 21 predmet od ukupno 27 predmeta, formiranih po izjavljenim žalbama protiv rešenja Gradske izborne komisije.

Kako se navodi, u svim predmetima u kojima su donete odluke, usvojene su žalbe i poništena su rešenja Gradske izborne komisije. Dalje postupanje GIK-a biće u skladu sa odredbom člana 87 stav 5 Zakona o lokalnim izborima, navodi se u saopštenju portparola suda.
BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare