Foto: Miljana Isailović

Više hiljada stanovnika Niša i okolnih mesta organizovano dolazi na predizbornu konvenciju Srpske napredne stranke koja će početi u 17 časova u hali „Čair“.

Ulice nadomak hale „Čair“ su još u toku prepodneva zatvorene za saobraćaj tako da građane koji dolaze na miting iz okolnih mesta poput Svrljiga i Aleksinca autobusi dovoze Bulevarom dr Zorana Điniđa, a onda produžavaju dalje, dok pristalice i članovi SNS-a u kolonama nastavljaju do hale.

Foto: Miljana Isailović

Dva sata pre početka skupa na ulazima je već bila velika gužva, a hala se uveliko punila. Veliki broj građana je uniformisan, u plavim prslucima, jaknama, sa plavim maramama, kačketima i zastavama Srpske napredne stranke i srpskim trobojkama.

Kako Nova.rs saznaje, među onima koji će biti na skupu je veliki broj zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama, koji su se za dolazak prijavljivali svojim nadređenima u firmama u kojima su zaposleni.

Na pitanje koji ulaz hale „Čair“ je određen za ulazak novinara i snimatelja, jedan od volontera zaduženih za obezbeđenje odgovorio je: „Ne znam i ja sam ovde zato što moram“.

„Dobrovoljno“ su, kako saznajemo, se za dolazak na predizbornu konvenciju javljali pre svega oni koji su zaposleni na određeno vreme ili oni kojima su obećali zaposlenje u nekom od javnih preduzeća.

Foto: Miljana Isailović

Radnici JKP „Medijana“ su u toku prepodneva hvatali pse lutalice u čairskom parku zbog čega su brojne nišlije negodovale na društvenim mrežama, a jedan od komentara bio je „Kad dolazi gospodar, ovako bude Čaircima.

Sad i kučići na red došli…sve za gospodara…Bože me sačuvaj i kučići im smetaju strašno“.

Skup obezbeđuju jake policijske snage, a tu je i veliki broj ekipa Hitne pomoći, pripremaju se i dronovi, a u organizaciju skupa učestvuju i radnici Telekoma.
Učesnike skupa pre izlaska govornika na binu zabavljaju trubači.

Bonus video: Okupljanje pristalica SNS pred miting u Vranju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar