Novosadski sajam, slično kao i Sportski centar Banjica u Beogradu, pretvoren u SNS kol centar, javlja reporter Nova.rs sa terena.

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavili snimci na kojima se vidi kako pretežno mladi ljudi sede za stolovima i telefoniraju ekipa našeg portala uputila se na lice mesta.

Novosadski Sajam je pretvoren u SNS call centar. Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na licu mesta zatekli smo aktiviste i simpatizere SNS, a kako smo uspeli da saznamo u hali Sajma je nekoliko stotina ljudi. Novinarima nije dozvoljen pristup, a vrata su zaključana.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Kreni-Promeni Novi Sad (@kreni.promeni.ns)

Ispred zadnjeg ulaza (teretni ulaz) Novosadskog sajma nalazi se veća ekipa novinara, ali i predstavnici koalicije Udruženi za Novi Sad. Policija je pozvana pre pola sata, ali još uvek nije izasla na teren. Prema prvim informacijama ponovo će biti pozvana.

Inace, u istoj zgradi, samo u drugom delu se nalazi sedište Gradske izborne komisije. Opozicioni političari su upravo pozvali GIK i tražili da reaguju. Pozvao je Brajan Brković, ali još uvek nema reakcije.

Vrata su sa svih strana oblepljena kartonima kako niko ne bi mogao da vidi šta se dešava. Kako ne bi dozvoli da se uđe zaključili su vrata, postavili stolice i sto i tako fizički sprečili ulazak.

„Cure“ snimci iz hale – sendviči 

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci iz unutrašnjosti Novosadskog sajma na kojima se vide aktivisti kako sede za stolovima, kao i spremni sendviči.

Na Banjici – aktivisti i sendviči

Ranije tokom dana, otkriveno je da se u Sportskom centru “Banjica” u Beogradu nalazi grupa građana koja se novinarima predstavila kao članovi Srpske napredne stranke. Sumnja se da se taj objekat koristi kao centar za koordinaciju organizovanja izbornih neregularnosti.

SC Voždovac, Banjica, „radni sastanak“ SNS Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na pitanje novinara šta rade u SC Banjica i zbog čega su se okupili, kazali su da su došli da “ćaskaju” nakon glasanja. Žena koja nije želela da se predstavi rekla je da reportere nije briga zbog čega su zakupili salu SC “Banjica”.

Sendviči, SC Voždovac, Banjica, „radni sastanak“ SNS Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ekipa Nova..rs zatekla je na licu mesta i aktiviste koji sede za stolovima u uglu sportske hale. Tu je i frižider sa osveženjem, kao i nekoliko paketa sendviča. Takođe, u trenutku kada je naša ekipa stigla nma licu mesta je bila i policija u civilu koja je vršila uviđaj.

„Ovo je privatna prostorija SNS dok traje naš zakup“

U sali je sve vreme i direktor PIO fonda, Relja Ognjenović, koji je rekao da je tu u ime SNS, koja, prema njegovim rečima, ima ugovor o zakupu sale za ubičajen radni sastanak. Ognjanović u raspravi sa novinarima ranije u toku dana rekao da je SC Banjica „privatna prostorija SNS dok traje zakup“.

Pročitajte još:

„Ovo je naš radni sastanak, mi smo zaključili ugovor sa Sportskim centrom. Ovo je regularan radni sastanak i kol centar. Šta vam tu nije jasno“ rekao je on.

Na pitanje zbog čega je radni sastanak SNS tu, kaže „zato što nam je ovde prija“.

Međutim, nije odgovorio na više puta postavljeno pitanje zašto aktivisti SNS na sastanku sede sa biračkim spiskovima.

Ognjanović je optužio aktiviste „Kreni-promeni“ da su nasilno ušli u SC. Zatražio je i od novinara i od aktivista „Kreni promeni“, kao i poslanika Zeleno-levog fronta Đorđa Pavićević da napuste salu.

„Ovo je sada privatna prostorija SNS, sve dok traje njihov zakup“, istakao je Ognjanović.

BONUS VIDEO: Prelepljena stakla na Sajmu u Novom Sadu da se ne vidi šta se radi unutra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare