Opozicija tvrdi da su izbori u Čačku pokradeni i da su ponovnim uvidom u birački materijal pronašli brojne dokaze za to. Boško Obradović tvrdi da dokaze krije načelnik gradske upave Čačka, pa je krenuo u potragu za njima.

Gde bežite? Pitao je ovog puta Boško Obradović Nebojšu Bežanića, načelnika Gradske uprave Čačak.

„Vi ste pobegli iz gradske uprave. Daj službene beleške. Nije to tvoje. Pet dana ne smeš da predaš dokaze o izbornoj krađi. Kriješ dokaze o izbornoj krađi“, rekao je Obradović.

Krije gradska uprava službene beleške o kontroli izbornog materijala, u kojima su, tvrdi opozicija, skiveni dokazi o krađi, piše N1.

„Skoro na sva 104 biračka mesta imate neku prevaru i nepravilnost. Od toga da imate višak glasačkih listića ubačen u kutiju do toga da imate ljude koji su glasali i kao invalidi. Kao nepokretni su glasali kod svojih kuća i istovremeno na biračkim mestima. A glasali su i oni koji su odavno pokojni“, kaže dr Aleksandar Radojević – Svi za Čačak.

„Mi smo to veče, za vreme izbora, dobili listiće od naših čuvara kutija i sabrali glasove. Svega sat vremena je bilo potrebno. I mi smo pobedili“, kaže Velimir Ilić.
„Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema razloga za nervozu sve je kristalno čisto, kao suza čisto“, kaže gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Čista kao suza je njegova pobeda, tvrdi aktuelni gradonačelnik Milun Todorović. Zato je, tvrdi, opoziciji dozvoljeno da pregleda sav birački materijal.

„Neka ljudi vide. Simptomatično je da su neki predstavnici opozicije na te preglede, nosili sa sobom hemijske olovke. I tako hteli da prekrajaju volju građana“, objašnjava Todorović.

A neki građani Čačka i ne znaju da su se izbori dogodili.

N1: Jel ste ispratili izbore u Čačku? Ko je pobedio?

„Bila sam bukvalno na odmoru“.

„Ne znam, stvarno, nisam to propratila“.

„Znam, SNS“.

„Zanima me, ali vidiš kakva je situacija, pobeđuju oni koji gube“.

Do tada na ulicama Čačka politički protivnici na ivici obračuna.

„Vaše vreme je prošlo, vi ste izgubili izbore u Čačku. Izgubili ste izbore morate da priznate poraz“, rekao je Obradović.

„Tvoje vreme nikad neće doći“, odgovorio je Bežanić.

Opozicija najavljuje i vaninstitucionalnu borbu. Za sada ne otkrivaju kako bi mogla da izgleda. Ali, svesni su i da bi scenario izlaska iz političke krize u Čačku, mogao da bude i ponavljanje izbora.

***

BONUS VIDEO – Opozicja tvrdi da su izbori u Čačku pokradeni, SNS da je sve kristalno čisto – čeka se sednica GIK-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare