Vladimir Đukanović Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Na RTS-u sinoć je održana prva politička TV debata u ovogodišnjem predizbornom ciklusu, a tema je bila demografija i načini da se negativni trendovi promene. U emisiji "Reč na reč" govorili su Vladimir Đukanović sa liste "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, Slavica Đukić Dejanović sa liste "Ivica Dačić – premijer Srbije“, Miloš Jovanović sa liste "Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju" i Radomir Lazović sa liste "Srbija protiv nasilja“.

Tokom sinoćne debate došlo je do verbalnog okršaja između kopredsednika Zeleno-levog fronta i prvog na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja“ Radomira Lazovića i Vladimira Đukanovića, advokata i funkcionera Srpske napredne stranke na temu porodičnog nasilja.

Lazović je tom prilikom podsetio Đukanovića na jednu njegovu raniju vrlo ciničnu i bezobraznu izjavu „da žene prijavljuju četvrtkom nasilje“.

„Žene prijavljuju četvrtkom nasilje kako bi vikendom izlazile u grad. Je l’moguće da je ovaj čovek to rekao“, ponovio je Đukanovićevu izjavu Lazović, što je naprednjački funkcioner pokušao da negira.

„Sram vas bilo gospodine Lazoviću. Ja to nisam rekao“, pokušao je da to demantuje Đukanović.

Međutim kako su „u laži kratke noge“, kao što kaže narodna poslovica, tako je i ova njegova laž brzo izašla na videlo.

Da će se Đukanovićeva laž kad-tad otkriti, pokazao je upravo snimak njegovog gostovanja 5. juna 2021. na TV Happy godine kada je on govorio o nasilju u porodici.

„Dešava se u policijskim stanicama, to će vam neretko policajci ispričati, najčešće se prijavljuje četvrtkom porodično nasilje. Najčešće četvrtkom, a znate zašto? Pa zato što kad prijavi, on po difoltu ide odmah 48 sati zadržavanje. On do ponedeljka ne može da izađe napolje, ona za to vreme ode sa drugaricama, provodi se i tako dalje“, rekao je tada Đukanović.

Podsetimo, samo u prvih devet meseci 2023. godine ubijeno je 26 žena, a taj broj se svake godine povećava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar