Narodni poslanik iz redova Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je danas tokom skupštnskog zasedanja, odgovarajući na optužbe ministra poljoprivrede Aleksandara Martinovića, da radikali ne treba da drže lekcije o patriotizmu, jer su, između ostalog, proterali srpsku vojsku sa Kosova.

Drugi dan skupštinskog zasedanja pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Martinović je tokom svog izlaganja u parlamentu govorio o predstavnicima opozicije kao o političarima koji su „menjali agregatno stanje“ i da su članovi „recikliranih stranaka“ na šta je predsedavajućoj Marini Raguš sugerisao poslanik Stranke slobode i pravde, Peđa Mitrović. On je, reklamirajući povredu poslovnika, podsetio na ranije izjave Martinovića koji je pre prelaska iz Srpske radikalne stranke u Srpsku naprednu stranku svoju trenutnu partiju nazivao „strankom mafijaša i kriminalaca“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Onda je kao nagradu za svoje preletanje dobio posao u Visokoj školi u Ćupriji zbog kog je ostalo bez posla i hleba 9 žena i majki. Sram vas bilo, gospodine Martinoviću“, rekao je on.

Na Martinovićevo izlaganje reagovao je Srđan Milivojević iz DS, podsećajući na politiku Srpske radikalne stranke.

„Poštovani građani Srbije, malo pre smo svedočili najskupljem izlaganju jednog ministra poljoprivrede. S obzirom da se Srbija zadužuje 140 evra u sekundi, 30 minuta izlaganja gospodina Martinovića, Srbiju je koštalo 260.400 evra. Za taj novac, čuli smo sve i svašta, samo ne za ono što je odgovoran. Nemojte vi, bivši srpski radikali koji ste menjali Pećku patrijaršiju i portu Visokih Dečana, a potom u junu 1999. proterali srpsku vojsku sa Kosova, skinuli zastavu sa Košara, nemojte da nam držite lekcije o patriotizmu“, rekao je Milivojević.

On je potom pokazao zakletvu koju polažu poslanici u kosovskoj skupštini.

„To je ogledalo vašeg patriotizma“, rekao je Milivojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare